Моят опит в народната и природната медицина от Владимир Бошнаков (дядо Владо)

моят опит в народната и природната медицина - владимир бошнаков

Ще ви разкажа моето впечатление от книгата на народния лечител Владимир Бошнаков или както всички го наричаха с уважение и респект дядо Владо. Преди това искам да разкажа някои мои спомени свързани с това, че помолих дядо Владо за помощ и насоки както лично за мен така и за много други близки, познати и приятели.

Първото, което ми направи много добро впечатление е че дядо Владо бе съвсем земен и скромен човек, който винаги се стараеше да помогне на хората и то без да вземе нито един лев. И без обещания за чудеса. Винаги даваше да се разбере, че работата по лечението е лична и човек трябва да я свърши дори и да има външна помощ.

Дядо Владо е от така наречените личности – безсребърници. Лично от него научих много неща, които и до ден днешен ми помагат в ежедневието. Едно от най-важните неща, които съм запомнил от него е че така да я наречем конвенционалната медицина (алопатичната) винаги лекува следствия. Нищо, че се говори за превенция и профилактика. Това на практика не е така. Също така научих, че алопатичната медицина не разглежда тялото на човека като единна и цялостна система. А както той често казваше, че сякаш са му окачили конкретните органи на ченгели и само тях гледат и лекуват :). Беше реалист по отношение на фактите.

Друг важен момент, който ме научи е че ако човек желае да се излекува от каквото и да е страдание то е важно и той да се промени по отношение на дух, характер, емоции и начин на живот. И особенно да наблегне на начина си на хранене с цел по-добро здраве.

Също така дядо Владо ми е препоръчал много автори и книги и една от най-ценните за мен препоръки е да обърна внимание на книгите на руския специалист Неумивакин и на растението Кализия. Често наричаше Кализия домашен жен шен. 🙂

Разказвал ми е много интересни случаи и ситуации. Ето и една от тях.

Викат го при човек, който е на легло в болница. И с надежда, че може би ще помогне. Дядо Владо отива и след като научава диагноза и вижда и самия човек казва, че ще опита да помогне без никакви гаранции. Изгражда стратегия за работа и малко след това този пациент е изписан, за да си умре вкъщи сред близките. Дядо Владо обаче продължава да помага и след известно време човекът започва да се подобрява и дори се стига дотам, че отива лично да си получи епикризата от същото това отделение от което е изписан като безнадежден случай.

От него научих и за Хулда Кларк и Вилхелм Райх и как определени честоти могат да ни излекуват. Днес, има много решения, които са базирани на честоти предложени от двамата специалисти. Дори познавам и хора, които са доказали резултати от такива подходи.

Нека разкажа още една ситуация. Този път свързана с мен самия.

Появи ми се шип на дясната пета на крака, който започна да причинява не само дискомфорт а и по-сериозни проблеми. И така докато си мислех да се обадя на дядо Владо за съвет както си пътувах в автобуса самия той се качи в него и веднага го попитах кога мога да му се обадя. Той ми каза и когато отидох при него ми даде рецепта против шипове, която мога да опитам. И то тази с която лично той се е излекувал от шипове, които са били на цели 7 години. След като си направих съответната доза и я приложих петата омекна и нямаше никакви болки и всичко изчезна 🙂 и вече 4-5 години няма никакви проблеми.

Най-уникалното нещо, което дядо Владо правеше бе да пише рецептите с индиго и на пишеща машина, тъй като по лекарско предписание не ползваше компютър или телевизор. И то така ги пишеше, че да може да дава безвъздмезно копия от рецептите на нуждаещите се. Той бе подредил рецептите по папки класифицирани по азбучен ред и когато дойдеше нуждаещ се молеше ако може да се направят копия и за другите в близкия копирен център. Аз също както и всеки друг помагаше по един или друг начин на каузата.

Много ценно нещо също ми е разказвал дядо Владо, че имаме уникална чисто българска рецепта за лечение на Паркинсон без значение от фазите. Рецептата е измислена от българина Иван Раев. За нея също става дума в книгата. Отричана у нас, но възприета в Италия и САЩ. Нарича се Curra Bulgara. Той ми разказа, че няколко човека са оформили обоснована документация, която са предложили на здравното министерство и министъра на здравеопазването, но оттам са ги изгледали с насмешка и са получили отказ. Е, сега това лечение се предлага в Италия и САЩ на сносни цени.

Сборник билкови рецепти - Моят опит в народната и природната медицина от народния лечител Владимир БошнаковДядо Владо имаше една мечта, а именно да оформи рецепти и съвети в една книга, която да може да достигне до голям кръг от хора, които се нуждаят от изпробвани подходи и начини за облекчаване на различни видове страдания. Тази книга стана факт и в нея са събрани изключително ценни рецепти и съвети, които трябва да бъдат достъпни във всеки дом. Там е рецептата за шипове, която лично на мен много ми помогна. В нея има и интересни рецепти с магданоз, който аз лично мислех, че се ползва само за салати и ястия. 🙂

Другото ценно нещо е че дядо Владо ми казваше, че в книгата ще каже нещата както са и за добро и за лошо по отношение на алопатичната медицина и техните подходи. Важно е да се отбележи, че той не отричаше конвенционалната медицина, напротив. Просто отричаше безхаберието на лекарите. Той вярваше, че ще дойде ден в който лекарите ще разберат и ще се убедят, че трябва да разглеждат човека като една цялостна взаимосвързана система от тяло-душа-ум. Така както я разглеждат Традиционната китайска медицина и Аюрведа, все науки на хиляди години.

В книгата можете да прочете и някои спомени на дядо Владо и различни видове препоръки по отношение на хранене и съчетаване на различни видове комбинации от храни.

Също така в книгата има и информация за рецепта за Паркинсон по метода на Иван Раев отречен у нас, но прилаган по света на европейски цени. 🙂

7 thoughts on “Моят опит в народната и природната медицина от Владимир Бошнаков (дядо Владо)

  1. Може би от редакцията на Списание 8, които издадоха книгата. Или ако има някъде по книжарниците.

   1. Никъде не намирам книгата в наличност, моля за съвет откъде мога да я закупя!

    1. Добър ден!
     Може да опитате в редакцията на Списание 8, които са издатели на книгата.

     Успех!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *