Спрете болката с топка за тенис, тя е портативен уред за здраве

топка за тенис - уникален преносим уред за упражнения и фитнес

Искате ли да поддържате добра форма на гърба? Искате ли да спрете хроничните болки в гърба от заседяване? Щом отговорът е ДА, и ДА, нека ви разкажа…

Едва ли има човек, който работи седнал зад бюро да няма болки в гърба или кръста. Като мен.

Аз, обаче открих един невероятно ефективен и евтин начин за поддръжка на гърба във форма в течение на работния ден. Изпробвах го и подобрих позата си и кондицията на гърба и кръста. Сега ви предлагам да прочетете как да облекчите и подобрите вашата форма.

Топката за тенис в ръцете на опитен тенисист е нещо познато на всеки.  Кой ли не си е играл като дете или възрастен с топка за тенис по един или друг начин. Но днес ще ви разкажа за нещо наистина интересно, което по неволя научих. Но пък е полезно. 🙂

И така от много време седене пред бюро и неудобна позиция понякога имаме нужда от малко раздвижване. Тук вече влиза в действие топката за тенис. Тя се явява един малък преносим уред за масаж, един мобилен масажьор без нужда от батерии. В чантата си винаги имам топка за масаж.

Най-хубавото е че топката за тенис може да се намери на нормална цена и е практически достъпна за всеки един, който желае да се научи и да си помага в нужда.

Приложението и е ефективно и възможно само, когато няма открити рани, счупвания или по-сериозни травми. Използвайте само върху меките зони на тялото.

И така, предлагам ви някои техники. Можете да използвате топката за тенис по различни начини.

Масаж на ходилото с топка за тенис

Можете да направите масаж на ходилото на голо или през чорап като поставите топката на пода и просто стъпите върху нея. Използвайте умерен натиск, толкова, колкото ви е комфортно.

Точково приложение

Намерете зони на ходилото, които са болезнени в една или друга степен. Упражнете дозиран натиск и поддържайте неговата сила постоянна за 30 секунди до минута. След това отпуснете. Може да направите серия от 10-на натиска след това почивка от 5 минути и още една серия. Недейте да прекалявате със силата на натиска.

Друг начин на изпълнение е да натискате и отпускате до поносима болка или дискомфорт. Това зависи от вашето индивидуално усещане. Получава се нещо като пулс или вибрация.

Въртене

Подобно на точковото приложение можете да приложите въртене с дозиран натиск върху болезнената зона или около нея.

Линия

С дозиран натиск можете да придвижите ходилото върху топката надлъжно и / или напречно.

По подобен начин може да прилагате масаж на нужните места на гръб, кръст, врат, крака и ръце. На удобни за вас места, там където ви е нужно. Можете да се опрете на стена или да легнете на твърд под и по удобен за вас начин да си облекчите даден дискомфорт.

Опитайте, няма да съжалявате. Много хора опитаха съветите от този материал в magistrala.net и отзивите са много добри! След като опитате споделете под статията вашия опит или полезни идеи.

Избрали сме специално за вас няколко клипчета, които ще ви демонстрират на практика някои от подходите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *