Ню Ейдж инвазията и господарите на булшита – част 1

учението ню ейдж и заблудените

Приятели, както неведнъж сме ставали свидетели в последните години, особено по различните езотерични и духовни Фейсбук групи и форуми, Ню ейдж движението навлезе с пълна сила и бясна скорост в живота на тепърва чуващите за духовност и езотерика хорица. Тази инвазия се засилва с всеки изминал ден, продължавайки натиска си върху нищо неподозиращите търсещи „любов и светлина“, потопени в материализъм, безотговорно консуматорство и вътрешна нищета, земни индивиди.

И неговите прокламатори (един си тръгна днес оттук с гръм и трясък) продължават да ни заливат с инфантилната помия на едни грандиозно провалили се пишман окултисти, шарлатани и непрокопсаници от края на 19-ти и началото и средата на 20-ти век.

Неведнъж повечето от нас сме били нападани най-брутално от тези „светлинни войни“, които ни обвиняват в невежество и непокорство към новите свети кардинали, изпратени директно …. „from The Source“. Които ни насаждат принадлежност и възхищение към масони, илюминати, космически чанелинги, религиозни брътвежи и тем подобни глупости. Разбира се тяхното хвъряне на фекалии срещу вентилатора съвсем не спира дотук. Те, разбира се, приемат себе си за вече посветени във вселенските тайни, а нас за навежите овце, които сега трябва да станат the subject of the bullshit. Щото, възнесение, възнесение, ама съгласете се, че ако няма кой да ти се кланя, всичко отива в канала. И кос коджамити възнесени мастъри не правят изключение.

Да, приятели, нали не си мислихте, че са слезли възнесените мастъри с чисти сърца да „спасяват“ човечеството, докарвайки със себе си новия „Христос“, повикани от двама-трима прогледнали с едното око окултисти? И армия от точещи се в индийска нишка тибетски монаси и фейсбук „герои“, които да посрещнат с хляб и сол тия вселенски властелини.

Но откъде идва тая цялата работа? Откъде се появиха тия, ала провален психо-трилър на Стивън Кинг, блудкави сценарии? Кой ги създаде? Кои се превърнаха в господарите на булшита?

Добри въпроси. В тази поредица от публикации ще се опитаме да намерим отговора им. Предупреждавам още от сега … тук няма да се лее „любов и светлина“, няма да призоваваме Сен Жермен, няма да практикуваме агни-йога, да извършваме ритуали за достъп до астрала, да играем кючек, или да търсим философския камък. Тук просто ще направим анализ и хронология на някои събития, които да ни дадат по-ясна представа за това що е то „Ню Ейжа“ и има ли той почва у нас?

И въпреки, че има голяма вероятност да „разкаляме“ пейзажа и да докараме вълна от самоубийства на последователите на това движение днес, все пак ще се опитваме да намерим някои отговори, които може би са останали скрити от погледите на жадните за любов и светлина начинаещи в материята на езотериката и духовността.

Така че, без повече излишни приказки, нека порнографията започне СЕГА. 🙂

Майката на Булшита

Луцис Тръст (Lucis Trust), Алис Бейли, Джуал Кхул, „Световната добра воля“ и фалшивата
светлина на света

Алис Ан Бейли, водеща ученичка на руската теософка мадам Елена Блаватска (а да, той булшита има и баба, даже няколко баби, както и дядовци, за тях по-късно в поредицата), формира публичното дружество „Луцифер“ (Lucifer Publising Company) през 1920 г. През 1922 г. името на организацията се променя на Луцис Тръст (Lucis Trust), въпреки че доктрината на „луциферианските“ (термина не съм го измислил аз, те го наричат така) им вярвания остава същата. Вярването, че по думите на Блаватска: „се противопоставят на материализма на науката и на всяка догматична теология, особено християнската, която началниците на обществото считат за особено зловредна“ (ВНИМАНИЕ: вероятност от висока доза лицемерие).

Луцис Тръст промотира работата на „възнесен учител“ (по-нататък ще ви кажа кой), който работи „чрез“ Алис Бейли в продължение на около 30 години. Издателството Луцис Тръст и техните многобройни фронтове и организации се покланят на „външна йерархия“ от „възнесени учители“, които изпълняват работата на луциферианския „генерален план“ за създаването на „Епохата на Водолея“, управлявана от „Санат Кумара“, „Господарят на света“, мила моя майно льо.

Днес Луцис Тръст е мощна институция, която се радва на „Консултативен статут“ в Организацията на обединените нации, което й позволява да поддържа близки работни отношения с ООН, включително и присъствие на седмичните сесии, но най-важното е влиянието върху мощни бизнес и национални лидери по света.

Чрез създаването на световна репутация, Луцис Тръст е „агресивно въвлечена в популяризирането на глобалистичната идеология“.

Авторите и участниците в различните й конференции са като „Кой кой е“ във вътрешните редици на глобализма. Например в тяхната интернет страница е представена Всеобщата декларация за отговорностите на човека, създадена през април 1998 г. като придружаващ документ към прословутата Всеобща декларация на ООН за правата на човека. Подписалите документа от страна на „Световната добра воля“ са: Хелмут Шмид, бивш канцлер на Западна Германия; Малкълм Фрейзър, бивш австралийски премиер; Оскар Ариас Санчес, бивш премиер на Коста Рика; Шимон Перес; Робърт Макнамара; Пол Волкер и Джими Картър.

Тя е толкова политическа организация, колкото и окултова религиозна такава.

От създаването си Луцис Тръст се управлява от международен съвет на попечителите, в чието членство са били и някои все още са: Джон Д. Рокфелер; Норман Краунс; Робърт С. Макнамара; Томас Уотсън, младши (създател на IBM, бивш посланик на САЩ в Москва); Хенри Клаузен, велик командир на Върховния съвет и 33-та степен масон на шотландския орден, както и Хенри Кисинджър. Това би обвързало влиятелната окултна организация на Бейли с международната елитарна група от психопати, включително Съвета по външни отношения (CFR), групата Билдерберг и Тристранната комисия (Ама чакай малко, какво стана сега, нали светлина и любов, туй онуй?).

Аз успях да потвърдя някои от тези връзки чрез участието на Луцис Тръст в международната банка Уиндзор и Тръст Къмпъни, където на техния сайт Уиндзор Банк ясно заявява, че са „член на, съветник на, филиал на, приятел на, благодетел на или сътрудник на следните организации: „

  • Международен фонд за развитие

  • Фондацията на семейство Хол

  • Фондация Рокфелер

  • СЗО / хабитат за човечеството

  • Lucis Trust (НПО); Обединените нации

  • Съвет за защита на националните ресурси

  • Компания „Капиталова мисия“

  • Инвеститорски кръг

  • Фондация „Кока-Кола“

  • Федерация за международно образование

  • Международна валутна агенция

  • Международен Център за образователен напредък

  • Християнски детски фонд (по целия свят)

  • BAMPAC (Политическо действие на Черната Америка)

  • Задруга за помирение

  • Национален институт за напредъка на науката

  • Международна асоциация за сътрудничество в областта на околната среда

  • Световна федерация по дивата природа

  • Съвет по външните отношения (CFR)

  • CARICOM

  • NAFTA

  • MERCOSOR

  • Съвета на нововъзникващите нации

  • Свобода на съобщенията

  • Европейският институт (Списание „Външни работи“)

  • Асоциация на Обединените нации в САЩ

  • Националната асоциация на цветните хора (NAACP)

 • Фонд за благотворително подпомагане на Кралското наследство

ИНТЕРЕСНО: Случайно или не, докато разглеждах страницата им, понеже се забавих доста време в нея, Уиндзор Банк набързо промениха своята страница и изтриха всички следи от връзките, които изложих по-горе. В момента те вече нямат присъствие в мрежата. Аз обаче, успях да спася копие – благодарение на Google Cache – на оригиналната страница. Ето оригинала.

Един обезпокоителен аспект, е очевидното насочване към децата. Луцис Тръст създава дейност, наречена „Триъгълниците в образованието“, която е партньор на групи, които „допринасят за задачата да положат основите на новото образование“. Това, според Бейли, е част от цялостната работа на новата група от световни служещи – „група от послушни работници и служещи на СЛОВОТО или ДУМАТА“. Ако си мислите, че говорим за словото в Библията, бъркате се.

Словото, разбира се, е учението на нейния господар Джуал Кхул, познат още като Тибетеца, чрез огромните й окултни произведения. А Думата е термин използван от Робърт Мюлер – бивш помощник генерален секретар на Обединените нации и носител на наградата на ЮНЕСКО за мирно образование през 1989 г. за своята световна основна учебна програма. Той казва: „Основната философия, върху която се основава Училището Робърт Мюлер, може да бъде открита в учението, изложено в книгите на Алис А. Бейли от тибетския учител Джуал Кхул.

Тук държа да подчертая, че няма никакви физически доказатеслтва за съществуването на подобен човек, изобщо в историята, освен в главата на Алис Бейли.

Теория на кашата

Алис Бейли е родена на 16 юни 1880 г. в град Манчестър, Англия. Тя израснала в ортодоксално християнско семейство, за което ще каже по-късно, че я е направило много нещастно и лошо момиче. „Животът не си струваше да си живее“ – каза тя, а чувството за безполезност и известно любопитство към живота и смъртта я карат да се опита да се самоубие три пъти, преди да навърши дори петнадесет години.

На 15-годишна възраст се появява и първата й мистична среща, докато семейството й е на църква. Докато стои в стаята, човек с чалма на главата внезапно влиза в стаята й. Изненадана и неспособна да каже нито дума – очевидно от странния персонаж в Манчестър през 19-ти век – непознатият я заговаря:

„Той ми каза, че има някаква работа, която е планирана за мен да свърша по света, но също че това ще доведе до значителна промяна на моята нагласа; Трябваше да се откажа да бъда такова неприятно малко момиче и да се опитам да придобия някаква степен на самоконтрол. Моята бъдеща полезност за Него и за света, зависеше от начина, по който се справях и от промените, които можех да направя. Той каза, че ако успея да постигна истински самоконтрол, би могъл да ми се довери и че ще пътувам по целия свят и ще посетя много страни, „като върша работата на Учителя си през цялото време“ … Той добави, че ще бъде във връзка с мен на интервали от седем години“. – Недовършена автобиография, от Алис Бейли, 1951 г., Lucis Trust, стр. 35-36

Това трябва да е бил първият контакт на Алис Бейли с нейния учител – Коот Хуми. Тези контакти с „Невидими господари“; „Познати духове“; „Ангели“; и „Възнесени мастъри“, е обща тема в историческите анали и е била източник на много религиозни, пророчески и окултни движения през вековете. Зороастър, Мохамед, Джон Дий, Франсис Бейкън, Алистър Кроули, Елена Блаватска, Джоузеф Смит, Едгар Кейси и Бенджамин Крем веднага изплуват.

През 1917 г., след разпадането на първия й брак, тя се премества в Съединените щати, където се запознава с учението на Теософията. През този период тя се среща и се омъжва за съпруга си Фостър Бейли (33-та степен масон на шотландската ложа). Оказа се, че е добър ученик и скоро тя се изкачва в редиците и става редактор на американския вестник „Теософ“.

През последните 125 години лидерите от Ню Ейджа по целия свят са следвали фалшивата светлина на Теософията; днес те нашепват сладки лъжи в послушните уши на могъщите – политици, медийни магнати, служители на ООН, създатели на фондации и англикански епископи. Докато Западът се насочва към пост-християнската епоха, влиянието на движението „Ню Ейдж“ расте.

Срещата с втория й „Учител“ – и скоро партньор на международно езотерично движение – се случва през 1919 г., докато тя стои на тихо място на хълма близо до къщата си. Тя чула навсякъде музика, която била последвана от глас (Джуал Кхул), който я питал дали е склонна да пише книги. Когато отказва и казва, че няма да се занимава с психически практики, гласът й дава три седмици да размисли. Алис напълно забравя за темата, когато гласът се появява в уречения ден. Съгласявайки се да опитат за няколко седмици, се появяват й първите глави на “Initiation, Human and Solar“. След около месец Алис се уплашва; отказвайки да върши повече работа, Джуал Кхул й казал да обсъди това със своя учител Коот Хуми. Коот Хуми признва, че всъщност той е този, който е казал на Джуал Кхул да се свърже с нея и дава разрешение на Алис да продължи – разбира се, след като й дава и подходящата техника за засилена телепатична комуникация.

Между 1919 и 1949 г. (нейната смърт) тя издава двадесет и четири книги, включително и автобиография, деветнадесет от тези книги, според нея са били записани от нейния тибетски учител Джуал Кхул. През годините Алис Бейли прекарва повечето от тях в разработването на това, което тя нарича „Планът“. Резултатите от тази работа повлияват на раждането на много Ню Ейдж групи: Универсална и Триумфална църква, Центъра на Тара на Бенджамин Крем, Училищата Робърт Мюлер, Храмът на разбирателството и др.

Мрежите от „светлина“

Lucis Trust

Петдесет години в ООН. В момента се намира на Уолстрийт в Ню Йорк. Lucis Trust осигурява финансова подкрепа за Арканското училище, Световната Добра Воля, Триъгилниците, Lucis Publishing, Lucis Productions, библиотеките Lucis Trust и новата група от световни служещи. Поддържа стаята за медитация на ООН.

Арканското училище

Основано през 1923 г., училището предлага курсове по медитация и окултизъм от клоновете си в Ню Йорк, Женева, Лондон и Буенос Айрес.

Световната Добра Воля

Основана през 1932 г., организацията е призната от ООН днес като неправителствена организация. Световната добра воля работи директно със „световните федералисти“ и е част от работата по „Екстранализиране на йерархията“ на „Просветлените Умове“, което ще доведе до „Епохата на Майтрея“ (Ето я и религията на нашия познайник Пламенчо, тези дни, която той толкова агресивно защитава и разграничава от масонството, християнството и т.н.).

Триъгълниците

Основана през 1937 г., Триъгълниците е името на глобална мрежа от клетки, чиито членове се молят за „Великия Призив“, особено при пълнолуние, когато членовете на Триъгълника могат да бъдат повлияни от астрологическите знаци на Зодиака.

Разглеждайки горепосочената информация не можем да не се замислим дали тези организации, които са съгласувани с Lucis Trust, вярват в „Плана“, както казва Световната Добра Воля, „да инициират действия за подготовка за новия световен ред“. Аз вярвам, че го правят и моето намерение е да го докажа. Именно това е този духовен план – план, който, ако дадем цялостна оценка на собствените им писания, не може да се разглежда като нищо друго освен опит за налагане на ужасен глобален тоталитарен режим и принудително поклонение на човечеството, чрез някакви зловещи ритуали, защото „когато Великият се появи“, казва Кхул „чрез“ Алис Бейли , “той ще вземе религията на мистериите, съхранени от масонството и ще я направи обществена“. И никой няма да може да откаже да стане неин последовател. Тук дори Джордж Оруел щяха да го побият тръпки.

Lucis Trust наистина се превърна в електроцентрала на Ню Ейдж идеала; трансформацията на обществото, чрез окултни инициаторни средства. Уважението, което ученията на Бейли получават и благоговението за нейния Учител нямат равни. Тя успешно слага превръзка на очите на мнозина от нейните последователи по отношение на истинското значение и източник на нейните учения. Какво точно е учението и посланието, предадени от нейния Учител? Това ще разгледаме в следващата част.

Тайната доктрина

В окултното Сатаната (или Луцифер) традиционно се свързва със слънцето, предвестник на духовната светлина. Тази езотеричната философия учи, че това „велико същество“, а не Бог на Стария завет, е истинският избавител и благодетел на човечеството в Едемската градина (тук може да има вълна от припаднали фанатични християни).

Има няколко творби в окултизма, които са издържали изпитанието на времето и са станали „библии“ сами по себе си. Те са почитани и проучени от всички търсещи „Пътя“. Творбите на Алистър Кроули, Алис Бейли, Гурджиев, Успенски, Албърт Пайк, Менли П. Хол, Бенджамин Крем, Кастанеда, Кенет Грант, Елифас Леви и много други, които полагат основите на предварително пакетираното самопросветление.

Някои твърдят, че разкриват велико езотерично знание, минало през секти и отдавна забравени ордени. Други произведения претендират, че предават информация от „тайни началници“ или „възнесени мастери“. Предлагам тези цитати от „Тайната доктрина“ на Блаватска (не, не бъркате, точно това е бабата на булшита), за да покаже типичната обратна философия. Философията на Блаватска също служи за илюстриране на това, къде Бейли за първи път се сблъска с нейните възгледи. Както ще видим в част втора, госпожа Блаватска добре учи ученичката си – техните духовни философии са почти идентични.

“Щом ключът към Битие е в нашите ръце, това е научната и символична Кабала, която разкрива тайната. Великата Змия в Едемската градина и „Господ Бог“ са идентични …

Застанете в страхопочитание и не съгрешавайте, говорете името му с трепет … Сатана е Богът на нашата планета и единственият бог …

Следователно, когато църквата проклина Сатана, тя проклина космическото отражение на Бога …

В този случай е съвсем естествено … да гледаме на Сатана, Змията от Битие като истински създател и благодетел, Отец на духовното човечество.

Защото той е „Предвестник на светлината“, ярко лъчезарният Луцифер, който отваря очите на автоматизирания (Адам), създаден от Йехова, както се твърди; и първият, който шепне: „В деня, в който ядеш, ще бъдеш като Бога, ще познаваш доброто и злото“ – може да се разглежда само в светлината на Спасител. „Противник“ на Йехова … Той все още остава в езотеричната истина, вечно любящия „пратеник“ … който ни е дал духовно, а не физическо безсмъртие …

Сатана или Луцифер представлява активната … „Центробежна енергия на Вселената“ в космически смисъл … Вярно е, че той … и неговите последователи … са изпратени в „морето от огън“, защото това е Слънце … изворът на живота в нашата система, където те са вкаменени … и се разгоряват, за да ги реорганизират за друг живот; това Слънце, което като начало на активния принцип на нашата Земя е едновременно Домът и Източникът на светския Сатана …“ – Тайната доктрина, Том I, стр. 414, том II, стр. 234, 235, 243, 245

Трябва да се има предвид, откъде идва това. Блаватска твърди, че го е „получила“ от безплодни духове, наречени „тайни началници“. Тези „междумерни“ същества изглежда се насочват пряко към интелекта. Нашата интелигентност в края на краищата е повод за голяма гордост, нали? Къде щяхме да бъдем, ако не беше „благодетеля“, Старата Змия. Тогава очевидното заключение би било, че Йехова е „противникът“. Тази обърната чувствителност е много привлекателна за тези, които практикуват окултното. Също така показва, че в края на краищата, когато всички карти са поставени на масата, ВИНАГИ става въпрос за този егоистичен motherfucker, който вече е осъден, а адът се протяга, за да придърпа човечеството в него.

Продължава в част 2….

От Георги Петров

One thought on “Ню Ейдж инвазията и господарите на булшита – част 1

 1. Невярните твърдения, повторени многократно не са и не могат да станат Истина. А Истината е тази, която ни прави свободни.

  В началото Елена Блаватска е работила с Учители от Западната и Източната Школа на Ложата на Светлината. Те са ползвали контакта с нея за да предадат определено познание на човечеството. Но по-късно Западните Учители се оттеглят, след това и Източните и на тяхно място се намества някой друг… Подобен процес може да присъства при почти всички „велики канализатори“ като Рьорих, Бейли и др. Тук същественото което трябва да се отбележи е че самия метод/подход за медиумистично/контактьорско несъзнателно пасивно получаване на „послания“ е неблагоприятен за съвременното развитие на хората, а правилният и подходящ начин е всеки който търси познание да развива съзнателно и целенасочено органите и центровете си за свръх-сетивно възприятие. За това възприятие има методи – това е така нареченото езотерично обучение, касаещо също така и промяна в начина на мислене, чувстване, постъпки и отношения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *