IRATA Ниво 2 – Техник по Въжен Достъп

Обучение за индустриален въжен достъп по IRATA - ниво 2

Сертификатът за 2ро ниво по IRATA е втората стъпка в структурата от 3 нива. 2ро ниво се базира на знанията от 1во ниво, както и на практическия опит натрупан от техника. По време на обучението за 2ро ниво техника по въжен достъп получава по-задълбочени познания свързани със закрепванията и спасяваванията, както и по – голяма опитност на въжетата, затвърждавайки опита си, като по този начин бива подготвен за напредналите техники на 3то ниво.

Сертификатът за 2ро ниво по IRATA е втората стъпка в структурата от 3 нива. 2ро ниво се базира на знанията от 1во ниво, както и на практическия опит натрупан от техника.

По време на обучението за 2ро ниво техника по въжен достъп получава по-задълбочени познания свързани със закрепванията и спасяваванията, както и по – голяма опитност на въжетата, затвърждавайки опита си, като по този начин бива подготвен за напредналите техники на 3то ниво. Сертификатът за 2ро ниво затвърждава опита и компетентността на техника като работник.

СЪДЪРЖАНИЕ

• Затвърждаване на техниките от 1во ниво.

• Разширени познания по закрепвания.

• Спасяване от режим на изкачване.

• Спасяване от хоризонтално и вертикално помощно катерене, отклонение, междинна опора, трансфер.

• Повдигане и спускане на пострадал.

• Теория за 2ро ниво.

• Подбор, инспекция и грижа на екипировка.

Кой може да се възползва?

Техник 1во ниво, който желае да повиши квалификацията си в системата, имащ мин. 1000 работни часа от разнородни обекти в работната си книжка и изминали поне 12 месеца от датата на придобиване на 1во ниво

СТРУКТУРА

Курсът е основно практичен с наблягане върху надграждането на увереността и компетенстността  на техника. Продължителността му е 6 дни, като изпита се провежда на шестия ден от независим IRATA изпитващ. Успешно положили изпита получават нов сертификат и ID карта. Валидността на сертификата е 3 години.

Profixt Rope Access e сертифициран IRATA център за обучение в Българияможете да получите повече информация на официалният уебсайт тук.

Също така можете да разгледате и официалната страница на Profixt Rope Access във Фейсбук тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *