Смесители за баня с термостат: предимства и недостатъци

Смесители за баня с термостат: Предимства и недостатъци
Кой не иска банята му да има вид на току-що излязла от кориците на модно списание? Кой не желае да чувства наслада всеки път, когато взима душ или се наслаждава на релакса във ваната? Но дори и най-доброто съчетание на мебели, стенни покрития и настилки няма да изглежда добре, ако не обърнете внимание на детайлите. Именно в дребните неща се крие тайната на уютния интериор. Затова днес ще се спрем на модните смесители за баня, оборудвани с термостат. Те със сигурност ще разнообразят и разкрасят декора и вашата баня ще придобие съвсем нов, далеч по-модерен облик. Но по-важно в случая е, че смесителите с термостат въведат съвсем нов стандарт при тези продукти, като увеличават качеството на живот, правят икономия на вода и електричество и улесняват ползването на банята от подрастващи и деца.

Преди да вземете окончателно решение за покупка, нека да разгледаме по-подробно техните предимства и недостатъци.

Предимства на смесителите с термостат

Смесителите с термостат безспорно предлагат много удобство. При тях е необходимо само веднъж да настроите термостата на желаната температура и при всяко пускане на водата, смесителят автоматично ще я поддържа постоянна, докато не решите да я промените. Освен, че ви спестява време, подобен термостатен смесител върши отлична работа за домовете, където налягането на водата е променливо поради една или друга причина. Всеки, който си е вземал душ в такива условия знае колко е досадно и неприятно температурата на водата да се променя по няколко пъти по време на къпането. Следователно, всеки път вие трябва отново и отново да регулирате температурата, но ако разполагате със смесител за баня с термостат, той ще върши автоматично това вместо вас.

Следващото голямо предимство се състои във факта, че при такова фино регулиране на температурата на водата се пести както енергия, така и вода. На годишна база тази икономия не е никак малка и по този начин вашия нов смесител с термостат ви се отплаща всеки път, когато го ползвате за къпане или хигиенизиране.

Следващото не малко предимство е, че след настройване на желаната температура смесителя с термостат става напълно безопасен за ползване от малки деца. Изцяло се елиминира възможността те да се опарят от гореща вода или да се простудят от студената вода в тръбите.

Практиката е показала, че веднъж вкуси ли човек от удобството при ползване на модерните термостатни смесители, после му е трудно отново да се върне към употребата на обикновените смесители. И това е напълно разбираемо и логично.

Сега да видим обаче за какво трябва да внимаваме.

Най-вече да сме сигурни във високото качество на смесителя. За предпочитане е да се доверите на вече доказали се на пазара марки. Само така ще се сдобиете с прецизен и безопасен смесител за баня с термостат. Има и друго – непременно обърнете внимание на съвместимостта с определен тип бойлери. Доста от тези модерни батерии не работят с проточни бойлери, например. Затова при покупката изрично се уверете в предназначението, за да не окажете неприятно изненадани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *