Спешен кабинет в Александровска болница

александровска болница

В европейската страна България ДжиПи-то не вдига телефон в 23:00 при спешен случай. В ДКЦ 14 няма дежурен лекар, в 1-ва градска също няма как да се свържем. На другият ден джипито дори не ми върна обаждане за попита какъв е проблема.

И това доведе до случая със спешния кабинет в Университетска болница „Александровска“

Интересен случай се получи в спешния кабинет в Александровска болница в София, бул. Пенчо Славейков.

Водим роднина през нощта в четвъртък 29.12.2016г. с нестабилно и играещо кръвно с проблеми в равновесието за спешен преглед.

Дежурният лекар с изключително наднормено тегло с видима възраст над 50 години в екип с млад лекар бяха в кабинета. Кръвното налягане започна да се измерва с видими трудности от младия лекар. Няма да коментирам защо не се справя. Опитният уж лекар дори не помръдна виждайки, че колегата му се измъчва и не успява да премери кръвното налягане.

Нещото което най-много ни шашна е, че дежурния лекар започна да коментира как роднината ни си внушавал и как нямало проблем. Сигурно е специалист психолог или психиатър, не зная.

Това всичкото става без да се оформят документи и да се поеме отговорност.

За сравнение веднага след този „професионален преглед“ от хора положили Хипократовата клетва се отиде в болница Токуда. Там като прегледаха нещата и се видя състоянието директно се включи система и се поиска спешна консултация с кардиолог и на следващия ден човека бе приет в болница. Преседя в болницата на системи няколко дни за стабилизация.

Фактите, обаче остават:

  • Престъпно и немарливо отношение и работа на дежурни лекари в спешен кабинет.
  • Дори не може да се коментира за качество на здравното обслужване (ако има такова въобще). В този материал става дума за същия спешен кабинет.
  • Това е уж мястото, където се обучават студенти-медици и би трябвало да е на най-високо ниво. Да, ама не!
  • Александровска болница е превърната в един разграбен бардак, в който масово по отделенията има мръсни чаршафи, над 30 годишни легла, хронична липса на медиакменти и апаратура, лошо отношение, никакво обслужване и санитари. Много може да се пише за тази „болница“. Дори се учудвам с какви очи обучават студенти-медици за бъдещи лекари!
  • За мен тази болница трябва да се закрие, но преди това да се направи пълна ревизия и разследвания и наистина да хвръкнат глави.
  • Престъпно отношение на джипитата!

Никак не се учудвам, че има бити лекари. И след доста случаи и отношение, които съм виждал вече смятам, че има основание, макар че не одобрявам насилието.

Какво ли трябва да стане, за да започнем да имаме качетвена здравна система и да се носи отговорност. Този дежурен „лекар“ най-вероятно ще продължи да упражнява „лекарската професия“ по същия престъпен начин с риск за живота на хората!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.