The Coconut Tribe – запазената традиция

Маски Coconut Tribe 3

Представяме ви един уникален български проект – The Coconut Tribe. Приятно четене! 😉

Идеята да създавам глави от кокос се роди преди 2 години, когато за първи път изработих една, която беше част от терариум на тарантула. В последствие реших,че това е добра идея,която не бива да се захабява и така създадох още няколко модела.

Първите маски, които направих са вдъхновени от амазонските племена и по-конкретно от племето Шуар. Реших да представя това племе по един нестандартен начин като покажа част от културата му под формата на кокосови глави. След това се появиха и още няколко маски вдъхновени от други племена,като наблягам най-вече на специфичните рисунки по лицето. Димящият ефект придава на маските дух.

Много хора са ми казвали,че изглеждат като живи, щом димът започне да се издига от тях. Това ми беше и главната цел… да им дам “душа”. Реших, че това “племе” от кокоси трябва да има образователна цел.

Всяка глава носи племенните белези на различни култури, всяка носи историята и духа на един народ. Различни хора се интересуват от тези сувенири. Хора с различни интереси и разбирания. Някой виждат в тях изкуство, а други история.

Колекцията се разширява постоянно, като от известно време правя глави на маорите от Нова Зеландия, аборигените от Австралия, хули от Папуа Нова Гвинея и мурси от Африка. Решил съм да представям различни и интересни племена, които някои от вас може да са виждали по документалните канали.

С всяка глава публикувам и информация за съответното племе. Така се надявам да запаля интереса на хората и да получат частица от духа на народа.

Можете да разгледате и краткото видео по-долу!

За повече информация, може да ни намерите във Фейсбук на този линк.

Петър Недялков

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *