За книгата „Поддръжка на Човешкото тяло“ от Васил Тосев

Васил Тосев - Поддръжка на човешкото тяло

В моето търсене на Познание през годините съм изчел много книги и немалко практики съм опитал. Някои от тях работещи, други не толкова.

Има една приказка, че никой не е пророк в собствената си държава. Това обаче с пълна сила важи за нас българите, които забравяме за родните си постижения и живи съкровища.

Да, аз лично бих причислил Васил Тосев наравно с личности, които са признати у нас и по света за живи съкровища. Не за друго, а за това, което прави чрез мисията си на преподавател по йога. Той е помогнал на много хора да намерят път, развитие и решение на дадени ситуации или здравословни проблеми чрез практика на различни упражнения.

Васил Тосев е човек, който е резултат на практиката и спокойно можете да учите от него. Това е така защото той може това, което преподава не само на теория.

И така нека разкажа малко за него.

Васил Тосев е родом от Пловдив и живота му е свързан с града.

През годините той е започнал да променя здравословното си състояние към не толкова добро. Като теглото му е започнало да се увеличава. За ръстът му от 167 сантиметра тегло от близо 100 килограма около 30-та му година е нещо, което пречи и най-малкото му тежи.

Започва една борба с медикаменти, за да може да има горе долу нормално ежедневие.

Стига се дотам, че лекарите му дават една година живот.

В този момент се запознава с Иван Гарабитов и оттогава започва нов етап от живота му.

С времето и препоръките на специалистите Васил Тосев нормализира теглото си и скоро след това започва да се занимава с йога. Като дори стига дотам, че и е международно признат преподавател по йога.

Васил Тосев е и единствения българин, който е въртящ се дервиш, последовател на Ордена на въртящите се дервиши и Джалаладдин Руми.

Сега искам да ви разкажа за книгата, която Васил Тосев издаде.

Тя носи заглавието Поддръжка на Човешкото тяло.

Първото впечатление, след като получих книгата бе, че е направена с много любов или както казва народа с мерак. Изключително качествен печат и книжно тяло. Много приятен и лек дизайн на схеми, картинки и текст.

Що се отнася до самото съдържание то бих казал, че е поднесено с вкус и само най-същественото без излишна украса и много приказки. Дори бих казал, че книгата е безценен справочник за всички, търсещи баланс и здраве в живота си.

В нея са дадени ценни дихателни практики, физически упражнения и съвети за изчистване на тялото, както и ежедневни хигиенни навици.

Книгата на Васил Тосев направи йога по-достъпна за обикновения човек, който няма много опит, но иска да е здрав и енергичен.

Цялото съдържание на книгата е поднесено на достъпен и лесен за разбиране език, който не пренебрегва професионалните термини в областта на йога. По този начин, дори човек, който няма никакъв опит може да започне и да практикува, това което му допада от книгата.

Поддръжка на човешкото тяло може да има само чрез действие и книгата на Васил Тосев е изцяло практически ориентирана. Стига да имате желание и мотивация можете да започнете вашата практика веднага.

Искрено препоръчвам книгата на всеки един, който желае да е здрав и балансиран.