Има ли значение каква козметика използват мъжете?

Има ли значение каква козметика използват мъжете?Знаете ли защо има специална козметика, предназначена за жени и такава, която е подходяща за мъже. Не са малко дамите, които например смята, че разликата между мъжката и дамската козметика е единствено в аромата. Всъщност това е огромна заблуда, която днес ще развенчаем. Действително аромата при варианта козметика за мъже е по-агресивен и така да се каже „мъжки“, но не това е основната причина козметичната индустрия да разделя продуктите, които предлага на пазара на дамски и мъжки. А не е за пренебрегване факта, че мъжете също обичат да избират подходящи за тях продукти като например овлажняващ крем за лице за след бръснене, продукти против изпотяване и неприятни миризми, козметика за коса като шампоани, гелове, серуми за растеж и против косопад, парфюми, душ гелове и много други.


Това, че са мъже не е повод да не използват козметика, тъй като тяхната кожа също си има определени нужди. Да вземем за пример кожата на лицето. Коя жена не обича гладко избръснат мъж? За да постигне този невероятен ефект обаче мъжа преминава през традиционното бръснене с електрическа или ръчна самобръсначка. В следствие на третирането и отстраняването на косъмчетата от кожата на лицето мъжете действително се нуждаят от подходящ успокояват крем. Именно поради това е особено приоритетно да се приложи точно такъв вариант, който да намали раздразненията и появата на неприятни обриви.


Присъщо за мъжете е по-обилното потене. Едва ли една жена би се почувствала привлечена от неприятно ухаещ представител на силния пол. Поддържането на личната хигиена и употребата на козметика против изпотяване е повод да се направи много добро впечатление на жената обект на вашите желания. Да не пропуснем и мъжката козметика за коса. Ако жената прекарва с часове във фризьорския салон то един мъж разчита изключително много на своя шампоан. Блестяща и бе пърхот коса, в грижливо оформена причеса също за отличаващ знак за един добре поддържан мъж.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *