Какво трябва да знаете за автобокса на автомобила

Автобокс за кола

Автобоксът е всъщност агажник на покрива на вашия автомобил и е чудесен начин за пренасяне на обемисти предмети. Може да се използва за велосипеди, ски, канута и други големи предмети. Може да се използва и за пренасяне на багаж. Можете да получите различни носачи за багажника на покрива на вашия автомобил в зависимост от вашите нужди. Прочетете, за да научите повече за този универсален аксесоар.

Монтаж на автобокс за кола

Преди да монтирате автобокс, уверете се, че имате подходящ тип кола. Стандартният багажник на покрива се предлага с две напречни греди и четири опори за крака, които се закрепват към страничните релси и улуците на вашия автомобил. Тези стойки трябва да прилягат плътно, за да предотвратят разклащане. За да монтирате багажника на покрива, трябва да измерите разстоянието между напречните греди и опорите на краката. След това затегнете всички фитинги, така че да са плътни и сигурни.

Има два основни вида автобокс за кола. Някои могат да бъдат постоянно монтирани на покрива, докато други могат да бъдат сваляеми. В случай, че искате да премахнете багажника на покрива си в даден момент, можете да използвате скобите, които идват с него.

Автобокс за кола - монтаж

Често срещани проблеми с багажниците на покрива на автомобила

Един от най-често срещаните проблеми с багажниците на покрива на автомобила е шумът, който произвеждат. Тези стелажи могат да бъдат доста шумни, поради постоянното триене, което се получава. Шумът може да бъде доста обезпокоителен за пътниците. За щастие има някои начини за намаляване на този ефект. За да разрешите този проблем, уверете се, че имате оптимизиран багажник на покрива на автомобила.

Затягащият механизъм на автобокса също може да се повреди или износи с течение на времето. За да избегнете тези проблеми, проверявайте често скобите. Въпреки че повечето такива багажници са метални, някои компоненти може да ръждясват с времето. Ако вашият багажник има разхлабена скоба, най-добре е да избягвате да шофирате превозното средство, освен ако не можете да го поправите веднага.

Автобокс за кола - проблеми

Избор на автобокс за кола

Има няколко различни фактора, които трябва да имате предвид при избора на автобокс за кола. Първо, трябва да сте сигурни, че багажникът ще пасне на вашия автомобил. Повечето производители използват регулируеми щипки или ремъци, за да прикрепят багажника на покрива към вашата кола. Покривните багажници се предлагат за различни видове покриви, включително квадратни, заоблени и фабрични стандартни покриви.

След като сте избрали типа багажник на покрива на автомобила, трябва да имате предвид и материала. Например, винаги трябва да избирате багажници на покрива, изработени от метал, и да избягвате автобоксове, изработени от пластмаса. Материалите на багажниците на покрива могат да окажат пряко влияние върху работата на вашия автомобил. Трябва също да имате предвид колко издръжливи са те. Ако ще ги използвате често, трябва да инвестирате във висококачествен модел.

Автобокс за кола - за спортни стоки

Закупуване на автобокс

Ако обичате да носите спортната си екипировка на пътя, багажникът на покрива е отличен начин да го направите. Тези системи обикновено се състоят от напречни греди и релси, които се прикрепят към покрива на вашия автомобил. Можете също така да вземете багажник, който е повдигнат, за да можете да носите по-тежка екипировка. Някои стелажи имат специални аксесоари, които монтират големи кутии за съхранение и кошници.

Освен това, автобокс за кола може да откриете и в магазините за авточасти и аксесоари, като Car Expert, например.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *