Какво е мини компресор?

Мини компресор – предимства и функции

Става дума за компактен супер компресор, който се използва за напомпване на автомобилни гуми, колела за велосипеди, лодки, матраци и други надуваеми елементи. Съществува богато разнообразие от мини компресори, като броя и вида на дюзите може да варира. Трябва да отбележим, че именно от тях зависи за какво ще може да се използва това компактно устройство. Например, при смяната на дюзи с различна форма, можете да адаптирате устройството за напомпване на различни видове гуми.

Предимства на мини компресорите


Най-голямото предимство на всеки мини компресор е, че той е лек и компактен. Устройството е удобно за носене в багажника, така че да е винаги под ръка при спешни случаи. С него можете да помпате гуми или да надувате лодка, както и много други неща.

Независимост


Тъй като не е необходимо да свързвате мини компресора за въздух към електрическата мрежа, можете да го използвате навсякъде: в града или извън него – достатъчно е само да свържете устройството към запалката.

Компресори Bamax

Универсалност


Благодарение на комплекта дюзи и адаптери, мини компресорът може да се използва за смяна на гуми на кола, велосипед или във всички други случаи, когато е необходим сгъстен въздух.


Що се отнася до техническите характеристики, те са посочени за всеки модел поотделно, но всички устройства от тази категория имат много общо: дължината на маркуча рядко надвишава 4 m, устройствата работят с напрежения до 12 V, а производителността за сгъстен въздух не е твърде висока. Те не са предназначени за професионална употреба, а са просто помощно средство.


Комплектът за доставка, в допълнение към вентилатора и дюзите, може да включва допълнителни елементи: например фенерче, което ще ви помогне през нощта или при спешни ситуации. В корпуса обикновено е вграден манометър, така че да можете да прецените налягането на въздуха вътре в корпуса, както и производителността и мощността на устройството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *