Поправка на най-честите повреди на телефони Samsung

Поправка на най-честите повреди на телефони Samsung

Телефоните на Samsung са известни със своите често напукващи се екрани и докато компанията се опитва да направи екрани, които са по-издръжливи, падания и други инциденти все още се случват и напукването е неизбежно. Най-доброто решение е да смените целия екран. Специалист по ремонт на екрани на Samsung може да замени вашия счупен екран на Samsung с автентичен, висококачествен резервен екран. В днешната статия разглеждаме как следва да се поправят и други често срещани проблеми със Самсунг.

Поправка на спукан екран

Напуканият екран на Samsung може да бъде много разочароващо нещо, с което да се справите, но има няколко лесни решения на този проблем. Първо, можете да използвате опаковъчна лента, за да поправите спукания екран на телефона си. След като поставите лентата, използвайте нож X-Acto, за да я подрежете, така че ръбовете да са чисти и без ръбове.

Друг вариант е да изпратите телефона си за ремонт. За да направите това, първо влезте в акаунта си в Samsung и изберете опцията за услуга по пощата. Samsung може да не ремонтира телефона ви, ако има дълбоки драскотини или огъната рамка.

Следващата стъпка е да потърсите реномиран сервиз. Въпреки че има много от тях в интернет, можете също да опитате да отидете в местния магазин. Много магазини за електроника предлагат услуги за ремонт на смартфони. Често тези услуги са по-евтини от цената за подмяна на вашия телефон. Ако намерите добър сервиз, можете да спестите стотици долари.

Поправка на най-честите повреди на телефони Samsung - спукан екран

Като алтернатива можете да занесете телефона си в сервизен център на Samsung. Тези услуги за ремонт разполагат с необходимите инструменти и могат да поправят спукания екран на телефона ви по бърз и удобен начин. Цените за тези услуги варират, така че не забравяйте да сравните цените внимателно, преди да решите коя е подходяща за вас. Например, в България един от най-популярните сервизи за мобилни телефони е Mlgroup. Всички техни опции за поправка на спукан екран на Samsung може да видите тук: https://mlgroup.bg/c/servizni-uslugi/smyana-na-schupeno-staklo/schupeno-staklo-na-samsung/.

Оправяне на порт за зареждане

Портът за зареждане е един от най-важните компоненти на вашия телефон. Ако е счупен, не можете да зареждате телефона си правилно. Може да бъде причинено от няколко фактора, включително дефектна батерия, остаряла операционна система или повредено USB гнездо. За щастие можете сами да отстраните този проблем, без да се налага да сменяте телефона си. Първо тествайте порта за зареждане, като го включите в друго устройство. Ако портът не работи, прах или отломки може да блокират щифта за зареждане. Почистването му може да реши проблема.

Ако не можете да извършите ремонта сами, можете да закупите резервен порт за зареждане за няколко долара. Можете също така да ги закупите като самостоятелна част или като гъвкав кабел. Важно е обаче да се отбележи, че ако решите да извършите ремонта сами, рискувате да загубите гаранцията и застрахователната си полица.

Поправка на най-честите повреди на телефони Samsung - порт за зареждане

Друг проблем, който може да причини счупен порт за зареждане, е неправилното зареждане на устройството. Почистването на порта за зареждане със сгъстен въздух може да премахне всякакъв прах или отломки, но може да се нуждае от допълнително почистване. След това изключете устройството от батерията и намажете порта за зареждане със спирт. Важно е да използвате правилното зарядно устройство, за да избегнете повреда на акумулатора.

Поправяне на бутон за захранване

Понякога може да забележите, че бутонът за захранване на вашия Samsung не реагира. Бутонът за захранване се намира в горния десен ъгъл на устройството и може да се използва за събуждане на устройството, осветяване на заключения екран, влизане в режим на възстановяване или заобикаляне на заключения екран на Samsung. Ако бутонът за захранване на вашия Samsung е бил повреден от вода или се е напукал, той може да не реагира повече. В такива случаи е добре да потърсите професионална помощ, за да върнете устройството в правилната работа.

Една от първите стъпки за коригиране на повреден бутон за захранване е да нулирате телефона. Ако бутонът за захранване на вашия Samsung не е реагирал на вашето натискане, това вероятно е софтуерен проблем. Ако не можете да намерите проблема, можете да преинсталирате софтуера. Това може да реши проблема. Най-добре е обаче да занесете телефона си в сервиз.

Понякога бутонът за захранване на вашия Samsung може да се повреди, ако го изпуснете. Ако това се случи, най-добре е да вземете нов бутон за захранване на вашето устройство. Като алтернатива можете да опитате да разклатите телефона малко, за да го освободите от заседналата позиция. Внимавайте да не удряте телефона в твърда повърхност, защото това ще причини допълнителна повреда.

Поправка на най-честите повреди на телефони Samsung - бутон за захранване

Друг вариант е да опитате да рестартирате телефона. Някои смартфони имат функция за автоматично рестартиране, която ще рестартира телефона, когато нивото на батерията достигне 30%. Това ще гарантира, че телефонът е в безопасен режим.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *