Когато се „отказах“ от Безусловната любов!

как се отказах от безусловната любов проповядвана от Рене Мей

Преди да разкажа нещата нека отбележа, че имам опит с духовни неща вече повече от 25 години и се уча по Пътя …

Можете да прочетете и Защо „спрях“ с Личностното развитие? Тогава ще ви станат ясни доста неща и от този материал.

Компромиси с духовното Познание не правя по никой начин.

Търсенето

Всичко започна преди няколко години, когато близки хора се разболяха и започнаха да страдат от много и най-различни болести. И после майка ми се разболя от рак.

И тогава започнах да търся …

Попаднах на много и различни идеи и съвети, някои бяха прилагани, други отхвърляни. Но резултат никакъв.

После една вечер ми препоръчаха филма Отвъд светлината. Изгледах го на един дъх, макар и направен на ниво дете 5-ти клас. Все пак търсех решение и надежда. Със сигурност има нещо вложено, което влияе, за да привлича така.

Научих за Рене Мей и неговата дейност и Фондация.

Намерих контакти във Фейсбук и писах на Фондацията с надежда и молба за помощ. Получих препоръка да правя седмични петиции и да медитирам с Рене. Това някак си веднага ме плясна като мокър парцал пълен с разочарование. Попитах как така да пиша на някакво си листче. На мен ми трябва помощ тук и сега. Нали Рене може от разстояние да отиде където си поиска и да помогне. Отново получих отговор, че Фондацията засега не планира да прави каквото и да е в България. Приех го като оправяйте се както можете и си правете седмичните медитации. По онова време нямаше никакви инструкции на английски или български език какво и как да се прави. Основно бе на испански.

Писах още няколко пъти със съшия отговор и препоръката да пиша SOS на сайта на Фондацията за спешни случаи.

Резултат никакъв. Близките си починаха. Не че не сме правили друго, но и се надявах и на тази помощ.

Още на този етап се започна някакво вътрешно усещане, че нещо не е наред. Но в духовната сфера винаги давам шанс защото не всичко зная и се старая да се развивам.

Е с тази Фондация нещата се оказаха доста по-различни.

Началото

Е дойде 2016-та и разбрах, че ще се проведе обучение от инструктор на Фондацията у нас благодарение на Искра Кюнцлер, българка работеща и живееща в САЩ. Наистина много се зарадвах, най-после ще видя нещата от филма наживо. И ще ги мога.

Зачаках датата с нетърпение като междувременно се появи и група във Фейсбук посветена на България касаеща информация за дейността на Фондацията у нас. Въобще хубави неща. Цветя и рози направо.

Като имате и предвид, че Фондацията проповядва:

Приемане

Да не се критикува

Да не се съди

Безусловна любов

Междувременно с невероятен хъс се включих да помагам безрезервно с дарение на време, безсънни нощи, труд, ресурси и ноухау. Дадох много съвети и напътствия за тази ниша. Какви са особеностите при нас, какво ще очакват хората и т.н. Само и само да станат нещата у нас.

До идването на Анилу Физ помагах на практика денонощно с преводи, насоки в страниците в Фейсбук. Дори написах и инструкция с пример на английски и български за ежеседмичните медитации с Рене Мей и ги качих в групата.

Дойде заветния ден и се озовах на първо обучение в Пловдив. Изслушах встъплението какъв хуманист е Рене Мей, за първичната клетка и как всичко е научно доказано. Обаче не бяха показани клинични или научни резултати или тестове. Но тогава още не ми светна лампичката.

Е дойде време за обучението на така наречените терапии. Те се оказаха чисто и просто масажчета на гръбнака и определени места в комбинация с малко по-различен ТЕС (Техника за емоционална свобода, която вече доказано работи) и Квантова Синхронизация. Малко се разочаровах честно казано. Но хайде да дадем шанс.

Мислех, че ще ни обучават на похвати и техники, така че да можем нещата от филма. Е да, ама стана маааалко по-различно.

Обученията на Фондацията се делят на безплатна част – една терапия (Регенерация на Клетката) и платена част (290 лева тази година, миналата бяха по-малко), която включва други терапии и упражнения, които са за поддръжка и развитие на самия доброволец.

Ще споделя един хубав спомен от онова време, който направо ме шокира.

Аудиторията в Културния институт в Пловдив някак си игнорира всичко, което Анилу Физ обясни толкова часове и направо я попитаха как може да се запишат и да си платят, за да ги лекува Рене Мей лично. Те не пожелаха нито да се развиват, нито да се мръднат с похватите, които им се преподават. Споделям случката, за да разберете какъв е човешкия материал сред така наречените Доброволци на Съзнанието у нас.

И така дойде ред на обучението в София в Дом на културата Средец.

Отново мина обучението, тренирахме и когато дойде времето на платената част нещата станаха направо грозни. Хората с право протестираха, защото никой не им беше обяснил, че трябва да си носят спортно облекло и шалтета. Защото става дума за поредица от подобни на йога упражнения. Да не кажем същите. И хората започнаха с право да протестират, че им се искат някакви безумни пари за 5 упражнения на кръст, които могат да научат в кварталния център по йога. А бях предупредил за това по-рано.

В интерес на истината доста се препирах с Анилу Физ и Искра Кюнцлер като им казвах, че това са много пари за България, хората са болни и имат нужда от помощ. Нали е Фондация, хуманитарна и т.н. Е, понамалиха се парите за 2016-та. После разбрах, че това било зарибяване и се получи като маркетингов трик. През 2017-а са 290 лева!

Също им предложих, че като се искат пари за платени неща е хубаво хората да получат поне по документ-сертификат от Фондацията. Анилу Физ ми каза, че не издавали сертификати. Аз пък отговорих, че нали се развиваме и е хубаво да се направи, защото у нас хората за други. Не са като в Мексико. Там някои неща може да минават, тук не става. Е, приеха го, макар и трудно със съпротива. 🙂

С общи усилия се измисли как да изглежда и аз финансирах като дарение към Фондацията направата и печата на сертификати за всички обучения в страната. В интерес на истината още тогава нещо в мен като усет не се почуства много добре от тая работа. Но си казах, че може би аз нещо съм на ниско ниво и не съм се развил толкова и продължих. И че приемането и безусловната любов ми липсват. Неслучайно по-късно отказах да дам работния файл, за да се правят сертификати за събития по света. Вътрешното усещане ме спря.

Също така им обясних, че са длъжни да разрешат на хората да си снимат клипчета на упражненията щом плащат и като практика го има по света. Отказаха.

По време на събитията се продаваха суичъри, капки витамин ц, капки с най-различно предназначение, камъчета и прочие неща, които Рене Мей е заредил един вид. И те видиш ли помагали. Аз тая амбулантна сергия като я видях някак си не ми се понрави. Също и не ми се понрави лекия натиск-агитация от Анилу Физ да купуваме тия неща, за да подпомогнем дейността на Фондацията. Не зная защо се налага продаването на толкова неща. Нали става дума само за безусловна любов?! Можеха просто да помолят за дарения както много други фондации го правят!? Да сложат кутии за събиране на дарения или да се даде банкова сметка. Странна работа.

И така хората като започнаха да протестират в София Анилу Физ обеща, че ще получат подробни описания на платените упражнения и терапии. И на мен бе обещано същото. Това не стана година и половина. И аз след като повдигнах въпроса през Август 2017-та, че са обещани едни неща и не са станали и година и половина е доста голям компромисен срок особено след като хората са давали пари. Това не бе инициирано нито от Анилу Физ или Искра Кюнцлер, за да се спази обещанието.

Повдигането на този въпрос изключително подразни администраторите на тайната група на терапевтите във Фейсбук и особено Искра Кюнцлер, която започна директни нападки и подигравки и ме изключиха от групата за втори път. Особено с уязвяването, че не съм си отчитал терапиите. 🙂 В последствие това се оказа фанатично правило, което е най-важното. Но не и качеството.

Като поставих този въпрос на публичната българска страница бях блокиран и оттам. Като поставих тези въпроси и на официалните страници на Фондацията бе изтрит поста и никой не се свърза с мен да обясни или да се извини. Дори и прочутия хуманист Рене Мей. Изпокриха се.

Някои хора казват на това лъжа, други не го приемат така. 🙂 Аз пък съм на мнение, че като прокламираш разни принципи трябва да ги спазваш и да си пример в това пред другите. Е да, ама не както казваше Петко Бочаров.

Единствено Йорданка Янкулова, която стана представител на Рене Мей в България реагира бързо и адекватно и ми изпрати описанията. За което и благодаря.

И така отидох на всички обучения у нас през 2016-а с желание и хъс, за да се науча максимално добре.

Подкрепата

Вече обученията минаха и Анилу Физ ни подкрепяше и стимулираше да правим безплатни събития за даряване на терапии.

Бях първия, който започна да прави събития и в течение на 6 месеца единствения за София. Нито един от така наречените Доброволци на Съзнанието не се мръдна да направи нещо. Особено и сега активната Йорданка Янкулова, която дори ми предложи да ме лекува от изблици на гняв чрез прилагането на терапии. 🙂

Молих и ги закачах по всякакъв начин по групите, и нищо. Никой не пожела да дарява безусловна любов.

В течение на този период предоставях зала за моя сметка и отделях от времето си да се правят терапии. Веднага много хора като специалиста по ТЕС Дари Гаврилова съзряха уникалния шанс на тези събития по директен или индиректен път да си рекламират бизнеса или друга дейност. И Дарина попита дали може да си сложи флаери по време на събитието. Аз шокиран я попитах дали е редно след като идват нуждаещи се да разчитат на помощ да се спамят с реклами? Попитах я защото и тя се води терапевт по ТЕС и какво ли още не с претенции за духовно развитие. Нищо не ми отговори и си замълча.

Анилу Физ поиска от всяко събитие да се отчитат броя и видове терапии и да се изпращат всяка седмица по мейл. Тези отчети са като един вид каишка на всеки един доброволец.

Анилу Физ обясни, че след като доброволец направи 1000 терапии има някакъв като квантов скок и му се подобрява здравето и след като мине 3000-та терапия е вече едва ли не доста напреднал. И след като мине 3000-та терапия може да бъде избран за инструктор на Фондацията. И българина нали обича авантата и далаверата и разбира се да е известен се започна едно небивало състезание кой ще направи най-много терапии. 🙂

С времето спрях да правя лично тези събития защото усещах, че нещо не е правилно.

Предложих на доброволците ако искат да плащаме ние зала и да събираме пари по между си, за да помагаме на хората и нуждаещите се да не плащат нищо. Интересно, че никой не се отзова. А те всички уж са почитатели на безусловната любов и преливат от желание да помагат безкористно. 🙂

След доста време започнаха и други да правят събития. Като например и Йорданка Янкулова, която има козметичен център в София. Тя започна хитро да го прави там и така си рекламираше бизнеса. По онова време бях доста известен като Доброволец на Съзнанието и хитро ми предложиха в техния център да правя терапии едва ли не всеки ден. Вътрешният ми усет веднага се обади и аз не приех тази безкористна покана. 🙂

А сега Йорданка Янкулова и съпругът и Иван Янкулов си направиха сайт за бизнеса с безусловна любов – promoclub.bg.

Хитро, не ползват общодостъпните системи за билети, които са доста у нас. По този начин ще прибират сумите с минимални такси при онлайн плащания. И същевременно ще имат сайт с много посещения и ще се индексира по-добре в търсачките.

Който разбира ще се сети и за другите ползи.

Ето и данните за регистрация на сайта.

регистрация на сайта Promoclub

Също така през 2016-та на Фестивала на Здравето Дарина Гаврилова уреди участие на нас доброволците, което беше супер. И седяхме два дни в жегата да даряваме терапии и да обясняваме. Отзоваха се доста малко доброволци. Но колкото толкова.

По това време Иска Кюнцлер реши заедно с Анилу Физ да се грижа за правилното изпълнение на техниките на терапиите. Което аз радост приех и изпълнявах с много хъс без никакви разсъждения и отклонения. И тук стана забавно. Българинът нали все знае и може и за три движения на кръст започна да обяснява и философства. Не им хареса, че не можеха да разсъждават. Започнаха да се оплакват и да обясняват, че съм бил груб и какво ли още не.

За сведение само ще кажа, че имам опит в управление на форуми и електронни общества над 12 години.

И така малко по малко се отказах и започнах да се усещам, че нито Доброволците на Съзнанието у нас, нито Искра Кюнцлер, Анилу Физ и другите са склонни на развитие и прогрес.

Доброволците започнаха по всякакъв начин да си рекламират бизнеса чрез събитията и това го виждах и казвах. Разбира се, не се харесваше и негодуваха срещу мен. 🙂

И розовите облаци започнаха да се разсейват и прогледнах.

Виждах, че нещата на стават и много не стават.

И така малко по малко се започна едно събуждане.

Събуждането

Фондацията иска всеки доброволец да си отчита терапиите. Е аз се осмелих да се бунтувам и спрях да ги предавам и да ги броя официално за отчет. Броях си ги за мен и не ги давах. Това пак не се понрави и започнаха да ме притискат.

Когато ходех по събития за даряване на терапии също не ги отчитах към Фондацията и видях как организаторите някак си агресивно протестираха против тоя мой бунт. Което ме наведе над мисълта, че нещо някъде е сбъркано тотално. Най-важното станаха отчетите :). И тогава ги посъветвах, за да спят добре да си изберат число между 1 и 100 за всеки вид терапия и да пишат каквото си искат. Но не давах бройките си.

Това, което открих е че като спрях да ги отчитам и неглижирах това нещо се махна като влияние върху мен. Нещо ми олекна.

Според Анилу Физ трябвало да те обучи инструктор само и единствено, за да работят терапиите. Ставало един вид като инициация и едно специално съзнание правело нещата. Е, няма нищо такова. Всеки може да се научи и да ги прави. Стига да има желание. Тази легенда много хитро се разпространява и формира един егрегор, който сам се поддържаше. 🙂

И всички вярват, че е така..

Един ден попитах Анилу Физ защо Рене Мей като преподава такива вълшебни неща и едва ли не бори всяка болест (според филма) изглежда стар? Тя с благоговение ми каза, че като излизал бил от медитация сякаш бил по-млад. Някак си не ми се видя много правилно.

По отношение на така наречените терапии съм усещал някакви неща, а други казват че виждали едно или друго същество или кълба и т.н. Аз също съм виждал разни неща. И все пак винаги съм бил 50/50 и съм наблюдавал ефекта от терапиите.

Ефект някакъв наистина има. Особено от Регенерация на Клетката най-малкото защото се почуква по прешлените на гръбначния стълб. И както знаем гръбнака е част от нервната система и всеки прешлен е свързан с органи и системи. И няма как да няма ефект.

Освен това от самите терапии ми става лошо и ми се гади като ги правя и на мен като ми правят. Питах Анилу Физ и ми се обясни, че било процес на чистене. Оказа се, че е масово явление. Това не ми се видя нормално.

И преди и аз и други хора сме питали дали има нужда от защита. Казаха ни че не се налага да се предпазваме. И че по време на терапиите нямало никакъв обмен на енергия. Е да ама не е така на практика. Не само има обмен на енергия, но и е възможно да се получат симптомите на пациента, а дори и неговото заболяване. Тези терапии не са никак безобидни. Трябва да се внимава.

Странното е че Анилу Физ казва, че терапиите не лекуват, а са превантивни. Но сега се рекламира лечение.

Лечение с терапии на Рене Мей

На тази публикация в Фейсбук зададох следните два въпроса за които веднага ми се забрани да коментирам в страницата. Типичен пример на приемане и безусловна любов.

Ето и въпросите:

 1. Нали Анилу Физ ни учеше, че терапиите имат превантивен характер и те не лекуват? Кое е вярното лекуват или имат превантивен характер.
 2. Защо се рекламира, че терапиите лекуват при положение, че Анилу Физ има Хашимото и си пие лекарствата. И как така тя като инструктор не се е излекувала с платените терапии Арте Ритмо, Ама Вивир и правенето на терапии?

Мен лично ме притесняват тия въпроси защото Анилу Физ обяснява, че като стане човек инструктор и мине 3000 терапии и спира да боледува и едва ли не е неуязвим за болести. Явно поредното разминаване (някои биха го нарекли лъжа).

Поставих и още един въпрос, който допринесе да ме изгонят от групата. Изгубих доста време и ресурси, за да окрупня един файл с въпроси от доброволци и го изпратих през 2016-а. Тя ми каза, че не го е получила и помоли да го пратя отново. Изпратих го и ми каза, че ще ми отговори утре. Това утре вече след година и половина така си и остана. Нито получих отговор, нито извинение за инвестираното време. Само шут навън и нищо. Поредната лъжа.

Има и други хора в Америка, привлечени от филма, предоверили се, но се разочаровали заради сиплистични обяснения и бутафории. Рене Мей там „благославяше“ сандвичи, такота, вода, камъчета, качулки, книги, …абе 1 декар вещи, които след минаването му и лекото минаване с ръце, бутилката вода ставаше от 80 цента на 5$. Так вълшебно се увеличаваха цените и на останалите вещи. Здравословен ефект не са получили, а това което им остана е един огромен финансов разход.

Събудените

Прилагам и малко мнения на други събудени, за да добиете идея за нещата.

Пиша ти моето мнение за Рене Мей. Той е един шарлатанин според мен, изпъден от Франция за шарлатания. Ходих на представянето му Щатите на 3,5 часа северно Пт Вашингтон, в район пълен с глупаво вярващи латиноси. Сътрудничката му е същата. Оная бутафория с продажба на предмети „осветени“ от Рене е пълна измама. Алчност е,мога да кажа, водещото в живота на Тене и сътрудници. Българските лечители са пъти по добри. Аз не почувствах нищо. За мен той е вещар. Каза ми, че ще се срещна с брат си това лято, а аз нямам брат.

Похарчих към 500$ за да го видя. Очаквах резултати като във филма. Бях на средата на един жизнен кръстопът и търсех съвет. Имам и болезнен ишиас. От тази среща ми остана разхода за хотел две нощи и изгубеното време. От глупост си купих 2 бутилки вода за по 5 $ едната та ха дано се просветля като него ама не би.

Още едно мнение

Искам отново да насоча вниманието ви от колко голямо значение е, ако имате здравословен проблем, да насочите вниманието си навътре и да откриете духовните му корени. А не веднага да търсите лечител. Освен това, много пъти е ставало въпрос за това, че лечителят трябва до голяма степен да е изчистил себе си, за да може да служи като жив мост на Светлината, а другият да влезе в резонанс с нея и САМ да осъществи лечението. Болестта винаги е следствие от неразбиране на законите на живота. Светът е огледало. Осъзнаването на вашата истинска същност ви кара да виждате един различен свят. Ако виждате много болни и нещастни хора в близкото си обкръжение, значи НЕ Е това.

Какъв лечител може да бъде болен човек, с многобройни лични проблеми. Те, като черупка затварят светлината на Източника. Какви енергии, каква информация помежду си обменят тъй наречения лечител и лекуван?! Визирам това, което наблюдавам в групата на Рене Мей. Прилича ми на някакво лечение на килограм. Някакви отчети кой колко терапии бил извършил, за да сме зарадвали Рене!
Ето един пост от вчера от там: „Искам да споделя с вас, резултата, който имам от терапиите, тъй като съм в пълен шок.С Хашимото съм от 15 години и бях само с леко завишени антитела. В момента,след като съм била и на срещата с Рене и съм давала и са ми правили терапии, изследванията са ми просто кошмарни. Завишен хормон, антитела със стотици над нормата….Просто нямам обяснение. ?“

И още един, като коментар на горния: „Радвам се, че публикувате проблема си. Аз съм по същият начин. При мен увеличението на хормона е много високо. На 01.07 бях в София на срещата с Рене и от тогава състоянието ми се задълбочава. 2 пъти си изследвах ТСХ и 2-та пъти имах по 100% увеличение от предходния резултат. Терапии дарявам основно на сина си. На мен не са ми правили. А лечебна криза мисля, че може да е, но тази криза съвсем се задълбочава. Моля, компетентни лица да ни отговорят за това, какво следва в такъв случай…….“

Компетентното лице, което отговаря е Анилу, която мисля, че е дясната ръка на Рене, която казва, забележете, че е също с хашимото и продъжава да си взима хормоните и, че терапиите са превантивни и не влючват спирането на медикаментите. Само, че дамата от първия пост не е пила досега такива, защото не е имало нужда. Мисля, че всеки може да си извади заключенията от всичко това.

Тялото е образ, проектиран от ума. Блокажите в психиката се отпечатват във физическото тяло. Когато душата разбере урока, който се крие зад болестта, тя си отива, защото е изпълнила предназначението си. Но когато някой отвън я премахне, същността след време я проявява отново или се трансформира в друга, за БЪДЕ ВИДЯНА и чак тогава спира да я показва.

Отговорът на всички проблеми, както и краят им, е в Осъзнаването, където в тишината осъзнаваме, че сме едно Единно съзнание, а хармонията и балансът, които го съпровождат е прекрасния и ароматен цвят на тази реализация…❤

Един пост от групата на терапевтите

ТЕЗИ ЦВЕТЯ са за Мариянка Христева-терапевт от Асеновград,която се справи с много сложна ситуация.Дарявахме терапии в парка и едно момиче припадна при започване на RC,глътна си езика и посиня.Завършвах RM терапия,когато Мариянка поиска помощ за момичето от мен.Дадох знак,че и вярвам и след секунди тя оказа 1 помощ на девойчето и то започна да диша.Направихме след 10 минути 2 и 3 терапии.Момичето се промени,отвори очи и каза“ къде съм“.Поиска да дойде следващия четвъртък отново на терапии и за да почерпи за здраве,а според мен и ЗА НОВ ШАНС ДА ЖИВЕЕ.

Е,ТАКА СТАВА КОГАТО ЧУВСТВОТО ЗА ЛЮБОВ СЕ Е УВЕЛИЧИЛО ДО СТЕПЕН,ЧЕ ВСЕКИ Я ЧУВСТВА СЛЕД ТЕРАПИИТЕ НА РЕНЕ МЕЙ!!!

За 3 дни направихме 611 терапии,работиха 22 доброволци в Пловдив,Асеновград и Пазарджик.Добавихме 4 нови свидетелства в дневника ни „Чудесата на Рене Мей в 7 изречения!.ЧУВСТВАМЕ СЕ ЗАЩИТЕНИ,СИЛНИ И ОБИЧАЩИ ВСЕКИ И ВСИЧКО И ТОЧНО ЗАТОВА БЛАГОДАРИМ!!!

Специално да поздравим прекрасната Мариянка Христева !

И отдолу ахкания-Браво..Това е любовта..и такива глупости

Каква любов, какви пет лева.В случая е бил застрашен живота на момичето

И това не е нормално

Към днешна дата се искат едни пари за вход, като те били само за залата (ама обучението било безплатно) и ей такива странни неща. Да си запази човек своето място и прочие. Е даде ама запазено място в залата няма. Кой където. Плащаш си и седиш на пода.

По усет реших да отида да видя наживо Рене Мей. Послушах разни неща и дойде и заветния ред да ме докосне. Е докосна ме и нищо. Доста хора не усетиха нищо. Дори и приятели с тумори и разни други сериозни неща не им се подобри и на милиметър състоянието. А пък филма друго показва. А сега де?!

Разбира се Рене Мей се измъква и застрахова, че не може да помогне на всички. Е в това се убедихме и на практика.

Друго мое наблюдение. Защо след като са толкова УАУУУУУ нещата на Рене Мей по света се правят адски много терапии само в Мексико и у нас. В родната му Франция едва две? Това по официална статистика. Е всеки има глава на раменете си и може да си направи изводи.

След като започнах да задавам неудобните въпроси като пробуден от влиянието на безусловната любов Искра Кюнцлер започна да сипе заплахи срещу мен как ще ме изгони, лични нападки и подигравки.

Намеси се и Йорданка Янкулова която ме обяви за болен и предложи да ме лекува против безпричинен гняв.

Накрая видях как се отразява приемането и безусловната любов.

Води до агресия, заплахи, страх, злоба и безмозъчен фанатизъм без право на обжалване.

Ето и пример до какво води безусловната любов. Зле прикрити заплахи чрез фокусирани медитации.

Йордака Янкулова, представител на Рене Мей заплашва

Дано не сте вие следващия!

Разбрах, че безусловната любов си има условия и цена като всяко друго нещо на този свят. У нас е 5лв, 10лв или 290 лева. Тоест има различни ценови пакети даже.

Когато се „отказах“ от безусловната любов станах истински свободен!

46 thoughts on “Когато се „отказах“ от Безусловната любов!

 1. Странно, че тази незаконна дейност все още продължава. И докато преди време обясняваха на доброволците, че трябва да се направят 3000 терапии, за да са инструктори на фондацията сега се хвалят, че няколко българи са станали инструктори след онлайн обучение. И което е още по-фрапиращо вече българските ”инструктори” се рекламират като преминали специално обучение към Фондация Рене Мей в Мексико.

  Учудвам се на целия този фарс.

 2. Здравейте. Бих искала и аз да споделя своето мнение по отношение сензацията Рене Мей. Първо малко история. Страдам от паническо разстройство, което се проявява в определени етапи от живота ми. Тази година се наложи да поглежда в болница, за да ми бъде назначена адекватна терапия. Докато бях там, уплътняват времето си с четене и гледане на филми. Попаднах на филма „Отвъд светлината“, изгледах го и да призная ДА впечатли ме.

  Здравомислещ човек съм, но също така вярващ. За мен вярата е нещо свято. Имала съм и все още имам трудни етапи и в тези моменти, като че ли точно вярата ми подава ръка и ме дава кураж да се боря. За мен БОГ е моят Бог, моята вяра, моята мъдрост, моята любов, моята амбиция. Моят Бог е моят най верен приятел, който винаги неотлъчно е до мен.

  Под влияние на емоциите от филма, реших да потърся повече инфо за Рене Мей. Разбрах, че има планувана конференция в София през септември, за която почти веднага си закупих билет. И започнах да чакам заветният ден. Изписаха ме от болницата със значително подобрение на симптомите. На 24.09.2017 г. се запътих към зала универсиада. Седнах на почти последните редове, за да дам предимство на тежките случаи.

  Конференцията започна. Излезна някакъв учен, който започна да говори за водата, която Рене зарежда и нейната структура. Някакви темплиерски знаци и символи. Тук започна моето разочарование. Както казах интелигентен и здравомислещ човек съм. Какво общо има някакво общество, било то тампливрско и неговите символи с т. нар. емоционални клетки и безусловната любов.

  Какво искаше да каже този човек?

  Останах, за да видя на живо Рене Мей, с надеждата че той ще промени първоначалното ми мнение. Уви, започна да говори за кафето, свинското месо и витамин С. Неща, които всеки средностатистически човек знае.

  Имах чувството, че изказването е просто уплътнение на време. Наложи се да излезна, за да посрещна дъщеря си, която е на 8 на гарата. Взех я и се върнах. Купих си книгата на съпругата на Рене отпред пред залата, пак от интерес. Когато се върнах места вече нямаше и се наложи да седнем с детето на пода.

  Поредно разочарование, доброволците започнаха да ни викат да стоим зад тях, за да не им пречим и да се карат помежду си. Това никак не ми заприлича на изблик на безусловна любов. Някакви хора си държаха ръцете над главите на отчаяно болни хора, докато Рене обясняваше как ще зареди водата. В този момент се почувствах като част от някакво сектантско фанатично общество, но пак реших да остана, за да почувствам докосването на Рене.

  Чакахме 2 часа с детето и дойде нашият ред. Нищо не почувствах. Тръгнахме си с надеждата, че ако мине малко време ще почувствам нещо. Е уви,следващата част от деня се чувствах отвратително, все едно някаква тежест беше върху мен и нямах сили почти за нищо. На следващият ден реших да прочета книгата, която купих, надявайки се, че ще ме разколебае в преценката ми. Нищо подобно. Десетки страници учебник по история, кръстоносни походи, тамплиери, царе, крале. Стигнах до някъде и се отказах, не мисля че уплътняването на обема с подобни исторически факти е удачен вариант да впечатлиш някого. Тук приключи моята амбиция Рене Мей. На мен ми струваше 20 лв за билети и 15 лв за книга и един ден.

  Все пак искам да кажа, че този човек всъщност не учи на лоши неща, вяра, любов, търпение. Да всички те помагат, понякога дори чудотворно, но за мен това не е начинът. Прекалено пошло изглежда. Прекалено елементарно и не добре замислено. Вероятно Рене е добър човек и се надявам да е така.. но да накараш безнадеждни хора да потърсят отчаяно начин и да се разочароват не е добре. Никак не е добре.

 3. Страхът и неговото наличие или отсъствие ни прави това, което сме – бели или черни.
  И още едно- °Не си правете идоли, освен мен°
  И последното – за да сте в баланса, трябва всеки ден да се грижите 50% за себе си и 50% за другите – Петър Дънов.

 4. Здравейте!
  Мнението ми за лечителя и фондацията съвпада с това на автора на статията. За сравнение мога да дам пример с лечител роден в началото и живял до средата на миналия век , германецът Бруно Грьонинг , лекувал абсолютно безплатно всеки нуждаещ се , проповядвайки Божието слово и както сам той казва – не аз лекувам , а Бог лекува чрез мен.
  Според мен вярата е най-големият лечител , както и прошката наравно с любовта. НЕ СЛУЧАЙНО В Библията е казано , че молитвата с вяра лекува.
  Повярвалите на Рене Мей могат да получат изцеление , благодарение на безусловната си вяра в него и способностите му. Интересното е , че той коментира строежа на клетката и атома по различен от общоизвестното начин и за хора с по-висок интелект и образование , това звучи като подигравка .
  НЯМА НИЩО ЛОШО В ТОВА ДА ПОВЯРВАШ НА ЧОВЕК ,ИЛИ ТЕРАПИЯ , СТИГА ДА Е ИСТИНА. В случая явно това е химера и поредната уловка за балъци, която ще обогати някого.
  Участвала съм в различни схеми ма МЛМ и всички с произход Мексико и Латинска Америка се оказаха измама .Явно там е Рай за мошениците.
  Пожелавам на всеки , решил да се излекува , да послуша съвета на великия български учител Беинса Дуно , да се обърне към самия себе си и да намери причината за заболяването си , едва тогава ще получи така желаното изцеление. Когато всеки поеме отговорността за собственото си здраве , а не я делегира на някой друг , тогава ще бъде излекуван.
  Бялото братство е носител на светлината и любовта за човечеството и не случайно белият цвят на чистотата във всеки един аспект е неговият символ .
  Да бъдем преди всичко БЪЛГАРИ и да следваме своите духовни водачи!
  Черният цвят не е ангелският цвят …

 5. Следя споделянията тук с интерес – благодаря на всички и най-вече на домакина, който ги е инициирал.
  Възникна ми въпрос към обучените доброволци. Когато се раздават даром терапии на желаещи – изисква ли се при отчитането името, номера на мобилния телефон, имейл (и т.н. начин за контакт) на лекувания и проблема му?

  1. По едно време се искаше да се записват възраст, две имена и проблем по време на дарителските кампании. Не се е искало телефон и електронен адрес.

   Това по-късно отпадна и не се спазваше по събития за дарения. Освен ако някой не го прави като личен подход.

 6. Наред с дълбоката вяра и надежда за изцеление върху физическото тяло на всеки вярващ се прилагат конкретни терапии, които засягат определени важни акупунктурни точки и енергийни меридиани, и съответно се предизвикват определени реакции в организма, особено мощното блъскане по задносреден ян меридиан, обединяващ всички ян меридиани в организма. Но това не била енергийна работа, да не се тревожим! Оставяме настрана припадналите хора и това, че трябвало задължително да се правят и трите терапии, т.е. безплатната, или по-точно рекламната, изобщо не е достатъчна и ефект от нея само нямало да има, за да не допускаме някакви си съмнения да отстлабят разколебаната вяра. Но ето, че в края сме изрично предупредени, че не трябва да се правят манипулации на място където има раково образувание, защото щял да се засили процеса! А ако човекът не знае! – пита някой. Тогава нямало проблем, тупайте!!! А при лефкемия? – пита друг. Амииии…..!!! Други въпроси има ли? Разумът тук надделява, инстинктът за самосъхрание сработва и установявам с голямо нежелание, че вярата точно в това конкретно нещо, лично за мен, е чиста лудост.

 7. Здравейте!
  Позволявам си да изкажа напълно особено мнение, несъвпадащо с никой пост до сега. Бях гледал филма „Отвъд Светлината“. То е ясно, че има фантастични елементи, но филмът ми хареса. Гледах го с мой близък човек, болен от Рак. Филмът дава Надежда и Вяра на хора, които са вече отписани от официалната медицина. Моят близък, след филма се промени и искаше да живее. Искаше и се бореше, защото вярата и надеждата отново дойде в него. До последно. Но както е било писано, това се случи. Тази година ходих на обучението на Анилу Физ в началото, но не стоях до края. Видях, че Рене Мей ще идва тази година, и се записах. Организацията беше много хаотична, много чакащи и изморени хора, претъпкана зала без въздух, припаднали хора. Но аз изчаках до края. Изчаках и почувствах енергията му. Мога да кажа че почувствах една силна топлина и имах страх, който изчезна. Имах замайване, но смятам, че е от претъпканата зала, пълна с всякакви хора и енергии. Твърдя и съм напълно обеден, че той има силна енергия, и по сензитивните хора я усещаме. Ясновидец е и това го разбрах. Но не си мислете, че при всички хора трябва да се еднакви усещанията. Има различни хора с различни енергии. Той може да помогне енергийно, но излекуването ви е във вашите ръце. Той не е Бог и сам го твърди. Той иска от вас вяра. Смятам, че както хората са различни така и енергийно се различаваме, и определено ако хората нямат някаква връзка към неговото излъчване и честота, може да се почувстват зле. Все едно представете си на човек, който слуша само чалга да му пуснете Класическа музика. И енергийно хората сме различни, но някои имат общи нишки, което протичат към тях от общото енергийно поле. Вече за фондацията и хората около него не знам какво да кажа и смятам, че печалбарството не е начина на действие определено, но не съм наясно с организацията.
  А относно практиката. Да за човек в началото, който започне да я практикува е страшно изтощаващо. Ако минат през вас 30 души и ги докоснете вие правите пак енергиен обмен и за вас, ако преди това не сте имали подобен случай може да е страшно изтощително.

 8. Във всяка купчина лайна има заровен „диамант“, за да го откриете се налага да разбъркате лайната.
  Лайната са човешкия ум.
  Диаманта е – разбирането как работи човешкият ум.
  С здраве

 9. Много ми е интересно, дали коментарът ми ще види бял свят в този тенденциозно подреден форум

 10. Всеки има право на мнение. Ако някой споменава егрегори- тенденциозността на този форум е със силата на яко манипулативен егрегор. Написаното в доста коментари е изопачено и тенденциозно написано, „фактологията“ е неподкрепена с факти, а някои „факти“ са в открито противоречие с истината. Личат си и някои болнави възприятия за парите като феномен на материалния свят и честно казано прозира малко болнава амбиция, продиктувана от дълбоко прикрити противоречия към хартийките…. Тео…. който и да си, не се чувствай толкова виновен, че явно желаеш парите страстно, а те теб-не. Кофа с помия виждам в цялата дискусия, жлъч и болка. Мога да ви разбера и някак поради липсата на каквато и да е причина – явно безусловно ви обичам. До скоро

  1. Ако не е истина, вече знаете, че няма нужда да вярвате. Вместо да вярвате, научете се да _виждате_. Повярвате ли в нещо, вие незабавно го изопачавате според знанието си. Но ако забравите наученото и се издигнете над символите, в определен момент от живота си ще се превърнете в _пророк_. Пророкът е сънуващ, който владее сънищата и който се е научил _да вижда_. Мечтател, творец, посланик, пророк — има много думи, с които можете да бъдете описани. Предпочитам да ви наричам „творец“, защото сътвореното от вас е произведение на изкуството.

   Толтекска книга на мъдростта

 11. Бях на първото събитие на тези „рене-мейци“; бях гледал филма преди това; бях обнадежден и приятно изненадан; И реших да ида; поканиха ме естествено – т.е. това беше първото събитие през 2016 година в БГ с Анилу. Като отидох, ми направи впечатление лошата организация – имаше един дебеляк, дето викаше като откачен и се държеше арогантно и беше направил нарочна смяна в графика (по-късно разбрах, че целта му е била да вземе кинтите) и много хора недоволстваха с основание (някои си бяха разграфили времето); По-късно, ми направи кофти впечатление и това как някаква жена зад мен (буквално зад мен!) викаше като откачена, държеше се кофти и никой нищо не и каза. Някои хора, дори си тръгнаха заради тази заядлива жена.
  Вече самите лекции и представянето им от Анилу – беше доста повърхностно. Нищо ново… Един приятел, който го бях поканил – директно си тръгна на 2рия час и каза, че не я усеща Анилу и цялата тази работа – това бяха думите му и си тръгна. Зачудих се дали и аз да не си тръгна…?!
  Както и да е. „Поостанах“ и вече към края, си тръгнах. Не ми издържаха нервите…
  После правех и самите терапии на мен, на други хора- с майка ми най-вече, и уж за момент се успокоявахме… абе де да знам.
  След това започнаха и „отчетите“ в групата във фейсбук – пълен фарс! За що подяволите всеки се „биеше в гърдите“ кой колко терапии е дарил и т.н., а и не само – непрекъснато имаше някакви хора които изпъкваха с егото си и ставаше много грозно – и имаше една заядлива групичка женички, които (естествено рекламираха и бизнеса си – имаше една масажистка) се защитаваха дори взаимно, друг път се караха… ебааааа и хармонията, а? И на всичкото отгоре „българката дет живее при Рене Меецо“ – изобщо не въдворяваше ред…

  Общо взето пълен хаос. Започнах да не усещам практиките по никакъв начин и по едно време, хептем ги заебах.

  Измишльотини… „ръната прай борбата“ са казали хората, и това си важи и тук. Ние сме ХИЩНИЦИ, едни от най-големите, и като такива – ловим, ловим … изгодата… а кой не иска да му е по-лесно, по-добре положението…
  Тарикати……..

 12. Вчера имаше събитие във Варна.Аз обаче понеже имам връзка със небето?бях предупредена да не ходя.Каза ми се“Нямаш работа там“.Това е егрегор,който изпива енергията на хората!

 13. Не съм бил на събитията, които се коментират, но за мен лично е важно да знам какво е причинило не разположението на физическото ми тяло и тогава да се опитам сам да отстраня причината, а следствията сами ще от минат. И още нещо, всяка болка /болест на физическото тяло е в резултат на блокиране на енергията в другите тела, емоционално, ментално и. на.
  Докато не се премахне причината и не се разбере защо се е появила, лечението на следствията е безсмислено.

 14. Да сте виждали Учителя Петър Дънов, основател на Бялото братство, закачулен с черна мантия и черна качулка? Ами гледайте, те знаците са ясни.
  Все пак добре, че авторът е извикал „Царят е гол“. Дано повече заблудени го чуят.

 15. Разчет на постъпленията за 1 ден от зала Универсиада:
  места 2300, но сложени 10 реда допълнителни столове – 2500.Приходи от билети – 25 000лв
  Наем мах 10 000лв /зала 1 на НДК, 4200 места, наем за ден 12 000лв/. Втора част, присъствие на поне 200 човека, плащащи 10лв вход и 290лв за обучение – 60 000лв.
  Продажба на вода /мин 5000 бр х 2лв, купена за 0,25лв/бр./ – 9000 лв.
  Продажба на витамин С, капки, камъчета, книги и др. щуротии – поне 25 000лв.
  Тотал: 109 000лв. необложени с данъци 🙂 За такъв дневен хонорар, не само с любов щях да лекувам!

 16. Ще ходя в Лондон, но само на т.нар. безплатно обучение. Искам да видя само….Естествено че има обмен на енергии! Сега като прочетох текста, ще отида и ще слушам и ще гледам, но с едно на ум! В смисъл – ако става някаква инициация /като в РейКи да речем/, то се усеща! Ако е само ала-бала от страна на Анилу Физ – ще го усети който може да усеща….Аз съм убедена, че той контактува с …каквото и да е там! Но останалите край него…не вярвам…А и това с отчитането на терапиите….Ще задам въпроса „Защо“ да видим какво ще ми се отговори …..

 17. Благодаря за споделеното мнение!Имах резерви и сега виждам, че не са без основание!

 18. – Винаги съм смятал, че духовните спътници споделят безусловна любов, че нищо не е в състояние да ги раздели.
  – Безусловна? – повтори тя. – Ако аз съм жестока и изпълнена с безпричинна омраза, ако постоянно те тъпча, винаги ли ще ме обичаш? Ако те пребивам до смърт, ако се запилявам с дни, ако лягам с всеки срещнат мъж, ако проигравам на комар последното ни петаче и се прибирам пияна-заляна, пак ли ще ме обичаш?
  – Хм, като се замисля, любовта ми сигурно ще поохладнее – признах аз. Колкото по-застрашение сме, толкова по-малко обичаме. – Интересно, да обичаш някого безусловно означава да не те е грижа какъв е този човек и какво върши! Излиза, че безусловната любов е равносилна на безразличието!
  Ричард Бах

 19. Здравейте!
  Бих искала да споделя с всички вас това, което мисля и чувствам след посещение на събитието, обявено като среща с големия лечител и духовен водач Рене Мей от 09.09.17, в Бургас. Накратко: царят е гол….видях измама, пладнешки грабеж и огромна злоупотреба с вярата и нуждата от изцеление на стотици хора и то от най-уязвимата и бедна част от българското население. Пиша всичко това с огромна болка за това, че позволяваме на подобни треторазрядни актьори и шайката около тях да използват ситуацията в страната ни и да забогатяват за сметка на огромните проблеми, които имаме…

 20. Аз съм от онези, придобили, способност да лекувам. Как и защо, е друг въпрос. На ден мога да приема максимум двама. Не знам как през ръцете ти ще минават на ден 30 човека и ще си здрав. Няма как да стане. Колкото и силна енергия да имаш, има граници… А за това, че предлагайки безплатна терапия, ти ставаш донор за мързел и безотговорност? Влошаваш своята и чуждата карма! Болният , за да се излекува, трябва да се понапъне и да направи някои процедури сам. Големи български лечители, са обяснявали щом болния е на крака,трябва сам да си прави чая, да се движи. Да търси сам начин за излекуване… А повечето се надяват някой друг да свърши работата, било то лекар, лечител, роднина… И така болният се превръща в паразит, хранещ се с чужда енергия. Срещнах се с доброволец, който ме пита къде ми е жлъчката…повече за какво да говорим?

 21. Благодаря на всички за коментарите. Радвам се, че чрез този материал съм ви накарал да се замислите.

  След като се посъбудих от въздействието, което бе оказано върху мен осъзнах няколко интересни факта.

  А именно как така се вързах на неграмотни хора без никаква доказана квалификация. Имам предвид, че нито Рене Мей, нито неговия инструктор Анилу Физ не показаха някакъв документ или квалификация, която най-малкото удостоверява грамотност по отношение на анатомия и физиология, както и мануални техники. След осъзнаването на този факт си дадох сметка, че много от хората, които са били на така наречените обучения са лекари, рехабилитатори и други специалисти в областта. И те са много по-опитни от Рене Мей и Анилу Физ взети заедно.

  Почти всички системи за рехабилитация и мануални техники не пипат с такива потупвания гръбнака. Учудвам се с кой акъл сме приемали това с риск от необратимо увреждане на гръбначния стълб?! Може би увлечени от надежда за изцерение и подвластни на въздействието на филма „Отвъд Светлината”.

  Е в тази връзка доброволците са всякакви хора и масата нямат елементарни познания по анатомия и физиология. Поради това могат да нанесат непоправимо увреждане на хората.

  Друг факт, който показва пълната неграмотност, която се шири е факта, че се твърди съвсем официално, че по време на терапиите няма обмен на енергия. Това е такава чутовна глупост, че няма докъде повече.

  Всеки завършил основно училище знае, че всичко е съставено от частици. А ако пък сте се интересували от духовно развитие и различни практики знаете, че всичко е енергия и е в непрекъснат обмен. Има енергиен обмен като дишате, говорите, спите живеете, докосвате и т.н.

  И така след година и половина опит в тези терапии стана ясно, че има откровени лъжи или незнание, което се повтаря като папагал без грам мисъл. Имам предвид, че има енергообмен по време на терапии дори и само да броим и прочие ”адекватни” препоръки.

  Стана ясно и че след редовното практикуване все още има гадене и сериозно неразположение и липса на енергия. Ще каже някой ама имаш да чистиш. Сигурно, ама пък да няма прогрес. То и като се къпем след това се цапаме или изпотяваме, ама имаме време в което сме чисти?!

  И така след терапии се усеща, че човек е изсмукан и смачкан като кутия от сок.

  Правех определени неща за защита и интересното е че има конфликт и пак ти става все по-лошо. Също така се усещат симптомите на пациента и може би и да се прихване и болестта му.

  Другото е че ако стане нещо с човека, който дава терапия или пациента никой не поема отговорност. Доброволецът го отнася заедно с пациента. Няма никакви документи или удостоверения идентифициращи доброволеца или информирано съгласие на пациента за манипулации.

  Аз категорично спрях с тези опасни практики. Вие си решете за вас.

 22. Здравей, Тео,
  случайно попаднах на статията ти – прочетох на един дъх и си спомних…
  Ние с теб се запознахме в един форум за раково болни. Точно по това време моят баща и твоята майка бяха болни. Първо почина баща ми, после майка ти.
  Мисля, че аз ти изпратих филма „Отвъд светлината“. Тогава и аз търсех, отчаяно търсех спасение за баща си, защото официалната медицина вдигаше ръце. Всички вдигнаха ръце …
  Тези хора разчитат на отчаянието ни. А си човек, мамка му, и имаш сетива само за това, което искаш.
  Радвам се, че си се пробудил.
  След смъртта на татко осъзнах, че – ако Господ (дори не знам дали го има) искаше да сме духовни, нямаше да ни даде материални тела. И, ако тази теория е вярна, като умра ще съм енергия и ще обичам безусловно на воля. До тогава и щом съм във вълчи свят, ще съм във вълча кожа, сори.
  Мен ме отдръпна това, че също като при православните попове трябва на сляпо да вярваш. Ама за сляпата вяра взимат и пари. Що, бе?!! Отвратих се, майната им на всички!
  Щом Господ ни е създал в материален свят, ‘начи иска да сме материални и всички глупости за „духовност“ са сектантска работа.
  Поздрави,
  Яна Скутова

 23. Здравейте,
  Първо искам да ви благодаря за материала.

  Изчетох това, което сте написал съвсем внимателно, както и всички коментари до момента и искам да ви помоля да не се отказвате от безусловната любов само заради разочарованието породено от едно или друго.

  Тъй като съм идвала при вас, когато сте организирал събития по даряване на терапии и дори сме се засичали на други места, където сте дарявал също. Спомням си и на Фестивала на Здравето в Южен парк.

  Искам да ви попитам следното. Дали вие дарявате някъде терапии и къде можем да следим?

  Питам ви не за друго а поради това, че съм отскоро доброволец и сега си давам сметка, че при вас като доброволец съм усетила това за което говори Рене.

  Имах много сериозни подобрения, които за съжаление не запазих и поради това имам нужда от терапии.

  Освен това искам под ваша насока да упражнявам и даряването на терапиите. Същото важи и за още няколко човека с които сме коментирали темата.

  Също така искам да попитам дали бихте се съгласил да обучите нови хора на терапиите? Питам ви това не за друго, а защото наистина при вас е най-силното и бързо въздействие, което съм усещала в сравнение с други доброволци, които са ми правили терапии. Дори мога да кажа, че нищо не съм усетила нито като терапия, нито като подобрение.

  Ще се радвам ако това е възможно.

  За момента сме около 6 човека и ако приемете някакво скромно заплащане поне за времето, което ни отделяте ще е супер!

  Благодаря ви, че ви има!

 24. Аз също мога да кажа, че видях странни неща на тези обучения.

  Първото, което е че навсякъде се говори и рекламира, че Анилу Физ е сертифициран инструктор на Фондацията на Рене Мей. Аз обаче такъв документ никъде не видях.

  Говори се за научни доказателства. Такива не бяха представени.

  Дори не се представиха реални данни касаещи медицински случаи с имена и диагнози.

  Друго, което не ми хареса или по-скоро ми стана неприятно е че Рене Мей като ме докосна не политнах назад и дори се наложи да ме натисне, за да стане този ефект. Това не го разбрах. Иначе абсолютно нищо не усетих.

  Като психолог ми направи впечатление отработените начини за въздействия над тълпата и стандартните методи на манипулация. Добре позиционираната история и легенда, която наистина привлича последователи и прокарва идеята. Влияние определено има и не мисля, че е морално и правилно.

  Също така само от един ден наблюдения ми направи впечатление профила на така наречените Доброволци на Съзнанието:

  1. Основно жени в определен възрастов диапазон.
  2. Хора с явни проблеми и чустващи желание да са приобщени в общност.
  3. Неистовото желание да се помага, като при голяма част се виждат недотам добри килограми и въобще физическа форма и като специалист мога да кажа, че доста от тях се нуждаят от помощ отколкото да помагат. Може би затова и са доброволци с надеждата да минат нормативните бройки терапии и да се излекуват. Не мога да кажа какво е точно.
  4. Прави впечатление основния фокус върху отчитане и бройки терапии. Почти не се говори за качество на изпълнение и начините за развитите на уменията.

  Това е от мен засега. Благодаря за материала!

 25. Приятелка ми препоръча ако имам интерес да науча повече за нещата и методиката на Рене Мей. И аз реших да отида.

  Аз самата посетих тази година обученията, които се проведоха в България.

  Първото, което ми направи впечатление е че моята приятелка има Сертификат за обученията. Това най-малкото я идентифицира като Доброволец на Съзнанието.

  Взеха ни по 290 лева без никакъв документ насреща. Няма никакво удостоверение, че съм обучена и мога да нося отговорност, за да прилагам това, което сън научена. Вече на няколко пъти ми се случи нуждаещи се да ми искат удостоверение, карта или друг документ, за това че наистина съм Доброволец на Съзнанието към Международната Фондация на Рене Мей. При един от случаите дори стана разправия в болнична обстановка. Тъй като не съм медицинско лице и ме попитаха с какво право лекувам и правя такива манипулации по гръбнака, което може да доведе до непредвидими последици! Аз вече напълно се отказах за каквито и да са по-тежки случаи да поемам отговорност или да правя каквито и да са терапии. Недай си Боже да ми умре някой в ръцете тогава какво правим?!

  За мен е шок как така огромна организация като фондацията, която прави такива неща за хората в различни държави си позволява да няма документи за идентификация пред пациенти и документи за обучения.

  Направо умът ми не го побира?!

  Лично аз се ограничих до хора, които ей така за тонус или пък като някакви масажчета да има раздвижване без да се притеснявам от сериозни последствия.

  Някак си се почуствах не много приятно от това, че тази непосилна за българите сума от 290 лева се иска за прости йогически упражнения, които са комбинирани по някакъв си начин. А никой не каза, че това са упражнения, които искат все пак някаква физическа форма. Питам се аз как човек на 60-70 години, който желае да е обучен доброволец ще се справи?!

  За много по-малка сума всяко едно йога студио ги предлага същите неща?!

  Освен това видях Витамин Ц за 50 лева, ако разбира се е наистина това?! Направо се шокирах?! Разбирам, че трябва някаква издръжка все пак. Но тия цени са прекалени направо!

 26. Когато един свещеник или владика тури одежди, патрахил и корона, венчае някого и каже: „Плати толкова“, аз го наричам чер маг. Белият маг работи, без да му се плаща. Ако мома се облече в хубави дрехи, с намерение да оплете някой момък, тя също е чер маг; ако момък се нагизди, за да омотае някоя мома, и той е чер маг, ако правник, съдия си послужи със закона, за да обвини някого, той е също чер маг. Прочее както окултистите, тъй и теософите, и мистиците, и християните трябва да се делят на черни и бели. Някой ще рече: „Аз съм теософ…“ – „От кои – от белите или от черните?“ – „От белите…“ – „Може да се разберем…“ – „От черните…“ – „Ще остана на особено мнение.“ Били сте спиритисти, теософи, мистици или християни – ако сте от черните, светът е пълен с такива. 20-те милиона, паднали в сегашната война, показват какво християнство е днешното! Не казвам, че самото християнство е виновно – виновни са черните християни.

  Пояснения върху окултизма, спиритизма, теософията, мистицизма и християнството

  12 февруари 1920 г., четвъртък, 7 ч.
  Беседа за жени

 27. Много, много Ви благодаря за написаното!

  За семинарите ,които описвате оставам с впечатлението, че няма достатъчно ясен материал и инструкции за обучение и харата не намират отговори на въпросите си.
  На пример в школата където съм учила енергийно лечение има 4-5 книги с инструкции , отделно сайтове с подробна информация и система за обучение на инструктори – точно и ясно.

  Интересно ми е и искам да питам – на тези семинари има ли призоваване на Божествена сила, Ангели и т.н. Духовни целителни сили ?

  1. Не, няма призоваване на такива сили. Или ако има е тайно и без обяснения. Тоест, публично не се казва нищо и приемам, че официално отговорът е Не.

 28. Изложението е написано с брилятно чувство за хумор!Призля ми от смях!Поздравления!А се чудим,че старите хора продължават да вярват на АЛО ИЗМАМНИЦИТЕ!!Всички сме наивници,поне много от нас и аз съм една от тях,но все пак няма да търся Пътя на спасението и Безусловната любов!

 29. Абсолютно Ви подкрепям във всичко написано, както и в това, че споделяте личния си опит точно, ясно и подкрепен с необходимите факти, а не се позовавате на догадки и предположения. Аз съм на същото мнение, просто когато ми се изясни ситуацията напуснах групата, за да не хабя излишни емоции.

 30. Здравейте, от написаното в статията разбирам, че и вие с преживяването на техниките на Рене и други подобни „учения“ сте стигнали до състояние в което сами сте си намерили пътя към себе си и това е най-големия подарък който сте получили от тях. Самата аз преминах нещо подобно с такъв „учител“ и като се обърна назад изпитвам благодарност към него и хората от групата му които ме изхвърлиха, защото явно е трябвало да преживея това което непредпочитам, за да мога да стигна до момента в който намерих отговорите вътре в себе си и сега мога да правя изборите си спрямо това което предпочитам. Без преминаването през този тип „обучение“ може би не бих достигнала свободата си сега. Не е нужно да се притесняваме за хората които са отишли на тези семинари защото всеки е привлечен точно от това от което има нужда и е въпрос на избор как ще използва ситуацията, което включва без осъждане избора да бъдеш последовател на такова учение. Няма нищо случайно в живота ни и е въпрос на време човек сам да се научи да разчита в реалността си външните знаци на вътрешното си състояние. Всичко което преживяваме е плод на нас самите.Хората и ситуациите в живота ни са само партньори да изживеем това което сме си поръчали.

  1. Благодаря за мнението Анета! Така е, намерих Пътя. 🙂

   Но и да виждаме увлечението всеки трябва да си мине уроците.

 31. “ Великите Учители, които са говорили върху това, са имали много ясни разбирания по въпроса, но техните ученици са изопачили учението. И спиритизмът е учение, което е дошло от Бялото Братство, но и него учениците опетниха. Теософията е друго учение, пратено пак от горе, което учениците също така опетниха. Окултизмът е учение, също дадено от Бялото Братство, но и в него има черни и бели окултисти. Мистицизмът – и той е опорочен. Християнството – също е опорочено. Нека бъда ясен. Когато един свещеник или владика тури одежди, патрахил и корона, венчае някого и каже: „Плати толкова“, аз го наричам чер маг. Белият маг работи, без да му се плаща. Ако мома се облече в хубави дрехи, с намерение да оплете някой момък, тя също е чер маг; ако момък се нагизди, за да омотае някоя мома, и той е чер маг, ако правник, съдия си послужи със закона, за да обвини някого, той е също чер маг. Прочее както окултистите, тъй и теософите, и мистиците, и християните трябва да се делят на черни и бели. Някой ще рече: „Аз съм теософ…“ – „От кои – от белите или от черните?“ – „От белите…“ – „Може да се разберем…“ – „От черните…“ – „Ще остана на особено мнение.“ Били сте спиритисти, теософи, мистици или християни – ако сте от черните, светът е пълен с такива. 20-те милиона, паднали в сегашната война, показват какво християнство е днешното! Не казвам, че самото християнство е виновно – виновни са черните християни.“

  Пояснения върху окултизма, спиритизма, теософията, мистицизма и християнството

  12 февруари 1920 г., четвъртък, 7 ч.
  Беседа за жени

 32. Здравейте, аз ходих само веднъж, на безплатно обучение при Анилу в Пловдив и смятам, че терапията е полезна направена индивидуално в енергийно чиста среда. Тъй като се занимавам с Шамбала енергия, знам, че там където има много хора и залата не е енергийно изчисте на и поддържана, нещата за хора по отворени, може да станат зле. Енергиите не са шега и хората трябва да са отговорни, но от незнание или нещо друго, не е така. В Пловдив има много ентусиасти и се дават много терапии и смятам, че хората който ги дават го правят от сърце.

 33. Ето ви някои неща, казани преди повече от 70 години. Изводите оставям на вас…

  „Честността повдига човека. Честният човек е благороден, той издържа при всички лоши условия на живота. Да постъпиш честно, значи да победиш лошите условия. И на смъртно легло да си, пак можеш да бъдеш честен – да принесеш красив плод в живота си. Честността е онзи елемент, който алхимиците са търсили – еликсирът на живота, първичният зародиш на живота. Този зародиш съществува в човека. Когато изучава религиозния, духовния живот, главната цел на човека е да придобие в себе си безсмъртните форми. В човешкия организъм има една безсмъртна клетка – първичната, която всеки трябва да намери. Всички усилия на науката, на религията са насочени именно в това направление – да намерят тази клетка. Тя е прадедът на всички клетки. Като се намери тази клетка, върху нея може да се гради бъдещия живот. Тя е подобна на прадедът на житото. Тази първична, жива клетка се отличава от другите по това, че съдържа в себе си рогово вещество. Хранителните вещества в нея са повече, отколкото в другите клетки, а благодарение на роговото вещество тя се отличава с голяма устойчивост, издържа и при най-лошите условия. „Дето са двама и трима, събрани в Мое име, там съм и Аз посред тях.“ – Двама или трима, това са необходимите условия, за да дойде Христос. Идването на Христа между хората е основната идея, от която произтича безсмъртието; безсмъртието пък носи щастието. Усилията на целия живот днес се свеждат към постигане на това безсмъртие. Достатъчно е човек да добие сянката на безсмъртието само, за да бъде отличен ученик, проповедник, държавник, отлични баща или майка. Ето защо, при каквото положение и да се намира, човек трябва да прави усилия да постигне това безсмъртие. Ще прави усилия човек, но и ще вярва в онази жива клетка в себе си, която расте и се развива непрекъснато. Допусне ли в себе си мисълта, че всичко зависи от външните условия, той губи силата на тази първична клетка в себе си, губи своя прадядо. В който момент повярва, че той е над външните условия и може да ги използва, ще намери своя прадядо…Всеки трябва да намери в живота си поне един човек, който носи в себе си тази основна идея – безсмъртието, за да му покаже начина, по който той сам е намерил в себе си първичната клетка или прадядото на съвременното жито. Който се храни с това жито, той е разрешил в себе си въпроса за храненето. Той не се нуждае от никаква друга храна.

  За пример, някой падне на земята и счупи крака си, или се удари някъде силно. За да мине болката му, той започва леко да се разтрива по гръбначния стълб, или на други места. Ако всеки ден някой ви разтрива по гръбначния стълб, всяка болка, която имате, ще мине. Това показва, че известни места на организъма съдържат в себе си скрита жизнена енергия, която лекува болните места. Щом се предизвика деятелността на тази енергия, моментално тя се проявява и оказва своето влияние. Тази енергия е скрита, но не е окултна. Хората заболяват по единствената причина, че прекъсват връзката си с Божествения свят, вследствие на което се лишават от енергиите на този свят. Като не знаят причината на своето заболяване, те търсят външна помощ, но тя не иде отвън. За да бъде здрав, човек трябва да има дълбоко вътрешно разбиране на нещата; той трябва да бъде спокоен, от нищо да не се плаши. Вие сте дошли на планината и докато се аклиматизирате, ще бъдете готови на всичко. Много от вашите стари болести ще се явят – това да не ви смущава. В организъма стават различни реакции, които, при тези условия, са в реда на нещата. Щом сте дошли на планината, ще гледате тук да оставите непотребното, старото, хилавото и да възприемете от нея здравото, чистото обновяващото. Направете днес следния опит: постарайте се да прекарате този ден спокойно, тихо, да се пазите от гняв, от спор. Прекарайте този ден така, че на никого да не кипне млякото – на ваш език казано. Така ще провери всеки за себе си, докъде е достигнал в самовъзпитанието и самообладанието.

  Когато се казва, че трябва да мислим добре, това значи да се свържем с онзи възвишен, чист свят, където всички същества разбират и изпълняват волята Божия. Когато се казва, че трябва да правим добро, нямам предвид правене на добро, както всеки човек го разбира, но както Бог изисква. Всеки трябва да прави доброто според Божия закон. Не е добро онова, което се прави пред хората, те да кажат, че този човек е добър. То е все едно с чужда пита помен да правиш. Всеки трябва да изразява онова, което Бог е вложил в него и да знае, че това добро не е негово, но Божие. Тогава, човек не прави доброто, но Бог в него. Който мисли другояче, той сам ще се натъкне на известно противоречие в себе си. Днес лекарят отива при някой болен, дава му някакви лекарства и казва: Плати сега! Като оздравее болният, лекарят казва: Аз излекувах този болен. Казвам: който вярва, че сам лекува хората, той има право да взима пари. Обаче, който знае, че Бог лекува чрез него, той няма право да взима пари.

  Учителя Беинса Дуно“

 34. Здравей,Тео!
  Благодаря ти за споделените размисли.Защото през юли тази година посетих всички платени и безплатни обучения на Рене и Анилу.Още по време на обученията ми стана зле,аз също съм с Хашимото,астма,алергии.Продължих да правя всички терапии на себе си,близки и приятели,като след това се чувствах още по-зле и започнах да търся отговори от доброволците,на които бяха изписани телефоните.Не получих смислен отговор и като четях отзивите на хората от терапиите,реших,че аз не правя нещо като трябва.Скоро и аз разбрах,съпоставяйки фактите,плюс интуицията,че отново съм повярвала на измама.Дано вече си извадя поука.

  1. Моля, така е. Всеки има глава на раменете си и само остава да прогледне.

 35. Благодаря ти Тео за това откровение, аз ходих тази година на 1 юли, но не се чувствах добре след това. Нищо особено, дори не го отдавам на някаква негова сила – не усетих нищо там, а след три дни получих възпаление , което ме вкара в болница за 5 дни. Искам да подчертая, че не смятам, че заслугата за това е на Рене Мей, просто претъпканата с хора зала (близо 2000 души) може да те изчерпи без да има никакъв лечител вътре.

  Седмица след терапията, разбрах, че главният герой във филма Отвъд Светлината е починал от инфаркт 2014 год. И си помислих: „Защо този човек не е поискал помощ от лечителя? И всъщност ние преживяваме нашия си живот, с или без намеса, особено толкова неясна, никой не може да ни помогне или да ни „оправи“, ако ние сми избрали друг път!“

 36. Интересно, ето защо не вярвам и аз на подобни неща и не си давам парите, интуитивно усещам, че това не е читаво и единсвено е насочено към печалба. Така се изгражда за съжаление нюх към лъжите, жалко, но все по-често усещам и виждам, че направиха духовното на грозен бизнес. Аманвихрещи се егота.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *