Мисли положително, не бъди положителна овца!

Мисли положително, не бъди положителна овца

Тази моя мисъл Мисли положително, не бъди положителна овца се появи в процеса на осъзнаване какво всъщност представлява личностното развитие.

Вече станалият популярен материал Защо ”спрях” с личностното развитие допринесе за разбирането на бизнеса с илюзии какъвто е в по-голямата си част този с личностното развитие.

В настоящият материал ще обърна малко внимание на така нареченото положително мислене, което всякакви ”експерти”, гурута и какви ли не проповядват. А тия дето мислят положително през почивните събота и неделя а през седмицата са на хранилка от осем до пет с нашийник-чип са ми любимите.

Положителни книги

Книгите по принцип са хубаво нещо. Да не кажа дори важно за интелектуалното израстване на индивида. Разбира се това е възможно доколкото му позволява умствения багаж. Не за друго, а защото в наши дни масата ползва областта над раменете си предимно за красота, хранене и пиене.

Книгите, които се появиха на тази тематика в последните години у нас, и не само проповядват едно и също, но опаковано по различен начин. Отличителна черта на повечето е положителното мислене.

Видео клипове с добавена стойност

Тук вече е направо феноменално творчеството и полето на фантазията на проповедниците на положителното мислене.

Може да се насладите на различни подходи, кои от кои по-оригинални. Но, ако човек има малко мозък в главата си и го ползва, веднага ще види общия модел и похвати. Всичко се изпипва по правилата на принципите за маркетинг и продажби.

Почти във всеки клип се прилагат техники за подсъзнателно въздействие с цел да се повлияе на зрителя. В което не виждам нищо морално и честно.

Защо казвам морал и честност? Защото повечето видео материали претендират и за ценности и че те са правите.

Родният български пазар не прави изключение. Но, докато световните величия изглеждат добре на екран, у нас нещата са направо покъртителни и жалки. Особено ако човек осъзнае копирането на известните. 🙂

Семинарите и работилниците (наричани екзотично уъркшоп)

В това направление нещата също са забавни в българската действителност. В България всеки втори голтак се е събудил и решил, че е гуру и е осъзнал, че през деня слънцето свети. 🙂

Е, имам новина за тия. Ще разкрия най-голямата тайна. Слънцето свети и през нощта. 🙂 Ето така горе долу звучат нещата като се представят подобаващо. 😉

Много ми е забавно ако не и трагично на моменти като видя как се копират да не кажа и крадат техники, игри и похвати и родните разбирачи се опитват да ги прокарат като видите ли нещо свое и уникално. 🙂

Цените на всичките тия удоволствия дотук по света са сериозни. Родните изпълнители не падат по-долу.

Положително мислене

Като цяло е хубаво нещо. Обаче е важна дозата. Защото целият този механизъм и индустрия подвеждат хората и ги зомбират. Това става до такава степен, че се изгражда собствен илюзорен свят. При това с огромно пристрастяване като наркомания.

Получава се така, че човек е уловен и капсулован като в мехур. Дори често има проблеми с адекватното поведение. Тези хора губят връзка с реалността. Много трудно се комуникира с тях. И ако опитате да говорите и кажете нещо различно вие веднага за тях ставате хейтър. Често има и агресия, защото те винаги са прави.

Сравнително често контактувам с такива хора и виждам как имат проблеми със това да се справят в ежедневието.

Цялата индустрия генерира милиарди в световен мащаб от лековерните. У нас също мащабите стават все по-големи с всяка година.

Затова, мислете положително, не бъдете положителна овца!

2 thoughts on “Мисли положително, не бъди положителна овца!

  1. Страхотен материал! Благодаря ви за него!
    Навъдили са се всякакви съвременни проповедници, които искат да изкарат пари от въздуха подвеждат хората. Дори им ограбват ценното време за почивка през Събота и Неделя.

    Използват се различни залъгалки само и само да се лапат пари!

  2. Напълно съм съгласен с горе казаното в статията, но все пак според мене човек израства и в една или друга степен се променя и в един момент започва да разбира кое върши работа и кое не … С една дума всеки има път да извърви, а как ще го направи – въпрос на личен избор … 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *