Мисли положително, не бъди положителна овца!

Мисли положително, не бъди положителна овца

Тази моя мисъл Мисли положително, не бъди положителна овца се появи в процеса на осъзнаване какво всъщност представлява личностното развитие.

Вече станалият популярен материал Защо ”спрях” с личностното развитие допринесе за разбирането на бизнеса с илюзии какъвто е в по-голямата си част този с личностното развитие.

В настоящият материал ще обърна малко внимание на така нареченото положително мислене, което всякакви ”експерти”, гурута и какви ли не проповядват. А тия дето мислят положително през почивните събота и неделя а през седмицата са на хранилка от осем до пет с нашийник-чип са ми любимите.

Положителни книги

Книгите по принцип са хубаво нещо. Да не кажа дори важно за интелектуалното израстване на индивида. Разбира се това е възможно доколкото му позволява умствения багаж. Не за друго, а защото в наши дни масата ползва областта над раменете си предимно за красота, хранене и пиене.

Книгите, които се появиха на тази тематика в последните години у нас, и не само проповядват едно и също, но опаковано по различен начин. Отличителна черта на повечето е положителното мислене.

Видео клипове с добавена стойност

Тук вече е направо феноменално творчеството и полето на фантазията на проповедниците на положителното мислене.

Може да се насладите на различни подходи, кои от кои по-оригинални. Но, ако човек има малко мозък в главата си и го ползва, веднага ще види общия модел и похвати. Всичко се изпипва по правилата на принципите за маркетинг и продажби.

Почти във всеки клип се прилагат техники за подсъзнателно въздействие с цел да се повлияе на зрителя. В което не виждам нищо морално и честно.

Защо казвам морал и честност? Защото повечето видео материали претендират и за ценности и че те са правите.

Родният български пазар не прави изключение. Но, докато световните величия изглеждат добре на екран, у нас нещата са направо покъртителни и жалки. Особено ако човек осъзнае копирането на известните. 🙂

Семинарите и работилниците (наричани екзотично уъркшоп)

В това направление нещата също са забавни в българската действителност. В България всеки втори голтак се е събудил и решил, че е гуру и е осъзнал, че през деня слънцето свети. 🙂

Е, имам новина за тия. Ще разкрия най-голямата тайна. Слънцето свети и през нощта. 🙂 Ето така горе долу звучат нещата като се представят подобаващо. 😉

Много ми е забавно ако не и трагично на моменти като видя как се копират да не кажа и крадат техники, игри и похвати и родните разбирачи се опитват да ги прокарат като видите ли нещо свое и уникално. 🙂

Цените на всичките тия удоволствия дотук по света са сериозни. Родните изпълнители не падат по-долу.

Положително мислене

Като цяло е хубаво нещо. Обаче е важна дозата. Защото целият този механизъм и индустрия подвеждат хората и ги зомбират. Това става до такава степен, че се изгражда собствен илюзорен свят. При това с огромно пристрастяване като наркомания.

Получава се така, че човек е уловен и капсулован като в мехур. Дори често има проблеми с адекватното поведение. Тези хора губят връзка с реалността. Много трудно се комуникира с тях. И ако опитате да говорите и кажете нещо различно вие веднага за тях ставате хейтър. Често има и агресия, защото те винаги са прави.

Сравнително често контактувам с такива хора и виждам как имат проблеми със това да се справят в ежедневието.

Цялата индустрия генерира милиарди в световен мащаб от лековерните. У нас също мащабите стават все по-големи с всяка година.

Затова, мислете положително, не бъдете положителна овца!

2 thoughts on “Мисли положително, не бъди положителна овца!

  1. Напълно съм съгласен с горе казаното в статията, но все пак според мене човек израства и в една или друга степен се променя и в един момент започва да разбира кое върши работа и кое не … С една дума всеки има път да извърви, а как ще го направи – въпрос на личен избор … 🙂

  2. Страхотен материал! Благодаря ви за него!
    Навъдили са се всякакви съвременни проповедници, които искат да изкарат пари от въздуха подвеждат хората. Дори им ограбват ценното време за почивка през Събота и Неделя.

    Използват се различни залъгалки само и само да се лапат пари!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *