Митът „Енергиен вампир“

Митът енергиен вампир

Нека първо уточним, че такова животно като Енергиен вампир, Енерговампир, Психоенергиен вампир и производните му не съществуват и никога не ги е имало.

Това са твърдения на хора, които не са запознати по никакъв начин с механизмите и факторите свързани с общуването на различни нива.

Важно е да се знае, че при общуване между хората става комуникация на няколко слоя – вербално, невербално и енергийно (телепатичен обмен и енергиен обмен).

Може да се видят на много места в публичното пространство какви ли не материали и съвети от много и различни специалисти. Кой от тях по-знаещ и можещ. 🙂

Ваш избор е дали да разчитате на тях или да ги опитвате. Във всеки случай отговорността си е ваша. Важно е да сте готови да приемете последствията от избора, който сте направили. 🙂

Ще видим някои абсурдни съвети и ще ги коментираме и накрая ще дам препоръки кое и как да се прави.

Нека направим кратък преглед на абсурдните съвети :):

 1. Първото и много важно нещо е когато някой ви каже или прочетете някъде, че трябва да се защитавате от енергиен вампир и да изграждате защити около вас от рода на конуси, студотерапия, образна защита, кръгова защита, диагонална защита, капсули, кубове, яйца и прочие дивотии. Които видиш ли били възможни чрез въображението и най-добре било да са златни?! Никой не казва защо не може да са оранжеви на лилави точки примерно. 🙂
 2. Друго важно е когато ви препоръчат червени конци, амулети и прочие, които видиш ли ще ви предпазят от енергийни вампири и прочие (те предпазват, но са с друга цел, предмет на отделен материал).
 3. Избягване на негативните, намусените, отегчените, кисели, намусени хора, защото те смучели най-много. Според много от съветите и препоръките този вид хора едва ли не живеят с единствената цел – да ви изсмучат и изпият като кутия натурален сок. 🙂
 4. Съветът, който ме разплаква от смях е да се изключват типовете хора от т.3. Направо сълзи ми потичат от смях.
 5. Грешното твърдение, че има само хора, които видите ли помагали да израствате и такива дето не помагали.
 6. Хората от т3. задържали положителната енергия само за себе си. Според някои било по-сладко. Интересно дали е като мед или сладко от смокини. 🙂
 7. Спиране на мислите за хора от т.3.
 8. Никога да не се споменават хората от т.3.
 9. Да не се влиза в разговор с хората от т.3.
 10. Пожелаване на добро и/или благодарност към хората от т.3 (хубаво, само че благодарността е с друг адрес, но затова друг път).
 11. Било здравословен начин на живот избягването на хората от т.3.

Ситуацията с „енергийния вампир“

Истината е такава, че всички хора и каквито и да е същества изсмукват енергия от околната среда и обменят с околната среда. И най-много изсмукват децата, което е нормално, те се нуждаят от развитие. Другата група са възрастните хора, те се нуждаят от допълнителна енергия. Това е абсолютно нормален енергиен процес.

Защо се получава, така че при общуване с дадени хора сте „изсмукани“ според вас или се чувствате така?

Много просто, защото:

  1. Вие безконтролно разхищавате собствените си енергийни запаси.
  2. Не сте научени да си набавяте енергия във всеки един момент от околната среда.
  3. Не сте научени да съхранявате и жалките запаси енергия, които сте набавили по един или друг начин.

Нещата опират до ниво на съзнание в което се намира вашия събеседник. При комуникация той/тя се стреми да ви вкара в неговото ниво на съзнание (състояние). Идеята е съзнателно да направите избора да го позволите или не. Така ще можете да управлявате енергообмена при общуване.

Да минем малко по точките

Разяснение по точка 1

Даден по такъв начин съвет да си представите яйце, куб или какво ли не няма да ви свърши работа. И го обяснявам изключително лесно. Няма как да изградите нещо енергийно (купол, балон, пашкул и прочие) без да имате отделен ресурс от специфична енергия. А за да я имате се иска непрекъсната практика и да сте овладели начин да я съхраните. Което обикновения човек го няма.

Разяснение по точка 2

По отношение на червения конец. Той винаги трябва да се слага само и единствено на лявата ръка. Идва като подход от Тибет.

Слага се на лявата ръка защото ако има атаки върху енергетиката ви тя идва от ляво. Червеният конец затваря меридианите, които минават през китката.  И по този начин ви защитава. Не е нужно да му вярвате и или да фиксирате вниманието си върху него.

Разяснение по точка 3 и 4

Избягването на ситуация или проблем не означава, че сте го решили или сте подготвен(а) за него. Такъв съвет показва, че този който го дава и има претенции, че е много знаещ много не е разбрал, ама мнооого. А и подвежда други хора без да има знанието за нещата. Повечето раздават купешки съвети прочетени от книги или Интернет без практически опит.

Разяснение по точка 5

Тук направо заблудата е повсеместна. Всеки, който срещаме и навлиза в живота ни ни учи на нещо, защото ние сме го предизвикали и викнали. Няма хора, които помагат или не в развитието ни. Има хора, които създават ситуации, а ние какво правим с тях е отделен въпрос.

Разяснение по точка 6

Нека първо обясня, че положителна или отрицателна енергия не съществува. То е все едно да кажем дали ножа за хляб е положителен или отрицателен. 🙂

Отрицателният или положителният знак се определя от това как се използва енергията и с каква емоция. Това е.

Разяснение по точка 7

Спирането на мислите за нещо или даден проблем няма да го реши. 🙂

Разяснение по точка 8

Ако не споменавате даден проблем няма да се реши. Или ако не споменавате даден човек това няма да го промени, нито ще му промени отношението към вас. 🙂

Разяснение по точка 9

Както обясних по-рано ако сте научени да контролирате енергообмена при комуникация няма нужда от такива съвети.

Разяснение по точка 10

Благодарността трябва да е към Източника, Висшия Аз, Бог, Всичко което Е, Намерението, Вселенския разум, Орела или каквото и име да изберете.

Разяснение по точка 11

Тук дори нямам силите да разяснявам, а само ще се усмихна. 🙂 Изводът оставам на вас.

И така като обобщение е важно да се научите  да различавате енергийна атака от „енергиен вампир“. Първото е атака, която не зависи от вас и наистина трябва да се защитавате. Второто е мит и зависи изцяло от вас и вашето ниво на съзнание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *