Избор на подходящ стъклопакет

избор на стъклопакет

В даден момент трябва да си смените дограмата. Всяка дограма, без значение колко е скъпа, какви характеристики има и от какъв материал е направена, в даден момент трябва да бъде заменена. Основните варианти, които можете да изберете в момента, ако търсите нова дограма, са алуминиева дограма, пвц дограма или дървена дограма.

Всеки тип дограма, без значение кой от изброените три изберете, може да бъде комбинирана с различен стъклопакет в зависимост от вашите индивидуални изисквания. Колкото по-добър е даден стъклопакет, толкова по-висока е неговата цена. Всъщност това е при всичко, включително при дограмите.

Ако вие търсите добра изолация на външните шумове, купете си дограма, която има по-добри изолационна свойства и подходящ стъклопакет, разработен специално за това. Ако сте били в звукозаписно студио, знаете колко добри са изолационните материали в тези помещения. Там се ползват специални стъклопакети за изолация на помещението. Аз съм бил в такова студио, в което музиката беше усилена на 80% при доста мощни тонколони, а когато излязох от стаята, отвън не се чуваше абсолютно нищо.

Най-често предлагани оферти за стъклопакет

Обикновено се предлагат комбинирани варианти за пвц дограма, алуминиева дограма, дървена дограма, съчетани с някакъв вид стъклопакет. Важно е да знаете, че вида на дограмата няма такова отношение и важност спрямо вида и бройките на вложените стъкла. Имам предвид това, че дали е 5 камерна, 6 или 8 камерна самия вид на профила е в пъти по-маловажно спрямо това дали сте избрали двоен или троен стъклопакет. Причината е, че площта на самия алуминиев или ПВЦ профил е много по-малка от площта на стъклената част от дограмата. Или казано накратко, ако търсите добра топлинна и шумоизолация, много по-важно е да изберете качествен троен стъклопакет, вресто да се фокусирате върху броя камери на дограмата. Също така много важно е по-какъв начин ще разпределите различните видове стъкла в пакета. Може би най-универсалната формула за това е те дабъдат подредени по следния начин отвън навътре: четири сезона / бяло / к-стъкло. Повече полезна информация може да прочетете в сайта на
СТРОЙИНВЕСТ в специализираната страница за стъклопакети тук. В момента се предлагат двойни стъклопакети, тройни стъклопакети, както и специални по-поръчка, но специалните са в по-големите фирми.

Дали ще изберете двоен или троен стъклопакет, зависи единствено от вас. Имайте предвид, че тройните стъклопакети са по-тежки, но за сметка натова са доста по-здрави и предлагат много по-добра изолация,.

Колко струва стъклопакет?

Цените варират в зависимост от големината на вашето помещение и броя прозорци, които сте решили да обновите с нова дограма. Ако вие живеете в панелен блог или в жилище, което изпълнява условията на програмата на Европейския Съюз за саниране, можете да се възползвате от съфинансиране и да получите страхотна отстъпка. Можете да спестите над 50 % от парите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *