Предимства на алуминиевата дограма


Дограмата за прозорци е елемент от нашия дом, който избираме с мисълта, че ще ни служи дълги години. За да се случи това обаче, ще е необходимо да закупите трайни, топли и естетически приятни прозорци.

В допълнение към най-популярните дървени и PVC модели, можем да помислим и за избора на други видове прозорци – алуминиеви. Какви са техните свойства и с какво се характеризират?
Дограмата от прозорци, изработена от алуминий, доминира главно в обществени комунални сгради, докато в жилищното строителство тя вече не е толкова популярна. Това обаче не означава, че не си струва да се обръща внимание – той има много свойства, които могат да повлияят на решението за избор на този тип прозорци.


Основното предимство на алуминия е неговата лекота и издръжливост. В резултат на това дограмите от него са много по-малко податливи на повреди в сравнение с PVC и дървените рамки и не променят размера си поради температурни промени. Пластичността и податливостта на формоване на алуминий означават, че той може да се използва за оформяне на прозорци с различни нестандартни размери и форми, например трапецовидни. Същото свойство влияе върху факта, че профилите на прозорците могат да бъдат по-тесни и по този начин определя естетическия вид на прозорците, които следователно изглеждат тънки и имат по-голяма площ на остъкляване. Освен това тесните профили оптически увеличават дори малки прозорци. Също така си струва да се добави, че алуминиевите рамки също могат да бъдат много по-широки и да позволяват в тях да се вграждат дори изключително големи и тежки стъкла.

Фирма Премиум Пласт предлага изработка, доставка и монтаж на качествена алуминиева дограма. Научете повече за техните продукти тук: https://premiumplast.bg/aluminieva-dograma


Такива прозорци също са защитени срещу корозия, чрез анодиране или прахово покритие. Във втория случай можем да изберем всеки цвят на довършителни профили. Алуминиевите прозорци също са добър топъл изолатор, тъй като в конструкцията им се използват най-модерните топлоизолационни материали. Те също така не създават никакви проблеми в грижите, не изискват поддръжка, а освен това металните елементи са почти 100% рециклируеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *