Ретро класика – сапун за бръснене ”Дио”

сапун за бръснене Дио

Години наред мъжете са използвали сапун за бръснене по един или друг начин като добавка или самостоятелно. В последните 20 години обаче с развитието на технологиите основно се използва пяна за бръснене или гел.

В България почти всеки е чувал за крем за бръснене ”Каро”. Една соц класика, която обаче все още се ползва и оцеля в конкуренцията с различни модерни средства за бръснене от големите световни марки.

Аз като човек, който е хванал част от соц епохата в съзнателния си живот си спомням много добре и кремовете и сапуните за бръснене, които ползваха големите. С времето тези неща вече не се ползваха толкова в сравнение със съвременните средства.

В наши дни съвременните козметични средства за бръснене, преди и след имат много видове и разновидности, които са подходящи за различни типове кожа. Преди 90-та година никой не се интересуваше от това кой с каква кожа е и каква чувствителност има. Или пък някакви други проблеми при бръснене.

При мен също кожата е по-изразена чувствителност и винаги съм търсел различни начини за облекчаване на процеса на бръснене, както и грижа за след бръснене. В годините съм инвестирал немалко пари със съмнителен резултат. Освен това е важно да подчертая, че ножчетата на различните марки във времето започнаха да се предлагат за едни абсурдни цени.

Цялата ситуация ме принуди да търся решение. Първата стъпка бе да се върна на класическите единични ножчета, които се сменят и струват стотинки.

Втората стъпка бе да търся добра козметика, която да пази и поддържа кожата ми по време на бръснене.

И така, както се казва Съдбата си знае работата. При едно пътуване из страната навръщане към София в края на работния ден се озовах пред магазин-дрогерия в град Белово. Там първото, което видях бе калъпчета сапуни за бръснене с много приятен аромат. Точно като едно време, си казах!!! Цената бе уникална и веднага купих целия кашон.

Вече започнах да се бръсна, точно както нашите дядовци в един винтидж стил с четка и сапун за бръснене в комбинация с класическа самобръсначка с единично сменяемо ножче. И това е най-добрия начин за бръснене до момента, който съм опитвал. Направо бръсненето си стана една спа процедура :).

Сапуните се оказаха с изключително качество и са произведени в България от Химипласт Дио. Адмирации за старанието им.

След като го използвах за първи път установих следните неща:

  1. Кожата става по-мека и нежна.
  2. Ако има порязвания, те се понасят по-леко и няма последващо възпаление.
  3. Няма червенина.
  4. Дългогодишния проблем с подкожните косъмчета изчезна.
  5. Получава се усещане за свежест и приятен аромат.

Изключително много препоръчвам сапун за бръснене „Дио“.

3 thoughts on “Ретро класика – сапун за бръснене ”Дио”

  1. Все пак аркото гони левче а диото е около двадесет стотинки, но съм доволен и от диото. Турците си останаха, като че ли верни на традицията и затова качеството е по-добро.

  2. Аз си взех такъв сапун от Женския пазар в София, но не съм доволен. Май попаднах на менте. Всъщност имаше хубав аромат, но е твърд. Например турският сапун АРКО е мек като го натиснеш. Турският направи добра пяна, но Дио -то неуспя. Жалко е, че не можем да покажем по-добро качество дори при сапуните за бръснене.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *