Какво е колан за йога (yoga strap)

колан за йога - yoga strap

След като започнах да чета книгата „Без болка“ и да практикувам Е-Упражнения и видях ефекта от тях реших да си купя и аз и се сдобих и с колан за йога (yoga strap) от Декатлон за 9 лева с ДДС. Има варианти, които са по 17 лева и повече. Или пък да си вземете от китайските сайтове. Въпрос на избор.

Известно време практикувах с най-обикновен колан за панталон, но след като бързо унищожих няколко реших да се снабдя с yoga strap. Представлява малко по-дълъг колан с дължина около 2,5 метра и широчина 3,5 см. Има и по-дълги варианти. Обикновено са произведени от мек памук и са сравнително здрави. Снабдени са с катарами за нагласяне на дължината.

Много удобно е това, че може да се пренася лесно, тъй като се навива и по този начин не заема много място. Изключителен е за преносим уред за тренировки, когато човек пътува често.

И така най-често го използвам, за да си поддържам няколко часа през деня стойката на тялото като корсет. По този начин в ежедневието се поддържа правилната позиция на тялото по време на ежедневните ангажименти. Също така може да се използва и в определени упражнения.

Упражнения с колан за йога

Упражненията, които могат да се изпълняват с помощта на колан за йога са неизброими. Обаче той идва в помощ за поддържане на правилна позиция. Избрал съм видео, което онагледява различни пози и упражнения. Вие разбира се може да намерите още много в Интернет.

Хубаво е упражненията да се правят сутрин преди дневните ангажименти, за да може да се възползвате от ефекта през целия ден.

Много е удобно да се ползва коланът, за да може човек да свикне с дадена поза. Например аз го използвам при така наречената в йога Поза на шивача, която представлява седяща поза с ходилата на краката опредни едно в друго и колкото може по-близо до тялото. В този случай, коланът много ми помага.

Възможностите за приложения са безкрайни, така че просто практикувайте редовно и ще сте в добра форма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *