Защо физическата красота е толкова важна за хората?

Красивото тяло е важно за хората. Също така е важно да се отбележи, че стойността на физическата красота е по-висока сред мъжете, отколкото при жените. Те със сигурност биха оценили красиви дамски ежедневни обувки.

Мъжете ценят физическата красота по-високо от жените

Като цяло мъжете и жените не са равни, когато става въпрос за физическа привлекателност. Мъжете са по-наясно с важността на добрия външен вид. Има много различни фактори, които допринасят за цялостния външен вид на човек. Някои от по-изявените включват симетрия на лицето, физически външен вид и дори тип тяло. В крайна сметка цялостният външен вид на мъжа или жената е това, което прави или намалява шансовете им за успешна връзка.

Жените са склонни да подценяват важността на добре изглеждащото тяло. Това не означава, че жените не са наясно с външния си вид. Въпреки това, мъжът или жената не е задължително да бъдат толкова загрижени за естетиката на партньорката си, колкото за собствения си външен вид. Някои мъже дори свързват външния си вид с плодовитостта. Във времената на предците привлекателността е била важен маркер за плодовитост. Красивото лице с перфектна симетрия е златният стандарт по отношение на физическата привлекателност.

Що се отнася до най-добрия начин за измерване на големината на тази разлика, най-ефективният начин е да се измери едно и също лице за определен период от време. Това включва измерване на броя на взаимодействията, свързани с пола, и броя на жените в детеродна възраст. Същите проучвания разглеждат и как мъжете и жените реагират на различни сигнали.

Привлекателните хора се радват на много предимства

Независимо дали са в бизнеса, на пазара за запознанства или в съдебната система, привлекателните хора се радват на много предимства. Това се дължи на факта, че те се разглеждат като по-социално интелигентни, общителни, здрави и по-привлекателни физически от по-малко привлекателните хора. Носят добър стил дрехи и обувки. Освен това хората предпочитат да се ангажират с привлекателни хора.

В допълнение към предимствата, които идват с привлекателността, има и негативни стереотипи, които съществуват срещу привлекателните хора. Един такъв стереотип е, че те са повърхностни. Друг такъв стереотип е, че не са умни. Тези стереотипи обикновено не се подкрепят от научни доказателства.

За щастие, има някои научни доказателства в подкрепа на идеята, че привлекателността има положителен ефект върху успеха. Проучванията показват, че хората, които са физически привлекателни, са по-склонни да напреднат в кариерата си и да получат по-добре платена работа. В допълнение, физически привлекателните хора се разглеждат като по-малко самотни и по-сексуално топли. Освен това е по-малко вероятно те да бъдат осъдени за престъпление.

Ефектът на „самоизпълняващо се пророчество“ също е предложен като обяснение на положителните впечатления, създадени от привлекателни хора. Този ефект възниква, когато хората, които видят привлекателно лице, като например усмихнато лице, приемат, че привлекателното лице е символ на положителни вътрешни качества.

Придобийте добър външнен вид

Развийте своя стил, като инвестирате в добри дрехи, качествен грим, марков часовник или класни обувки. Разгледайте няколко чифта обувки онлайн, както и магазини, като опитате да съчетаете някои модели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *