IRATA Ниво 3 – Супервайзър по Безопасността

Курс по IRATA за въжен достъп

ПРЕГЛЕД

Сертификатът за 3то ниво по IRATA е най-високото ниво в структурата от 3 нива. По време на обучението за 3то ниво се надгражда върху опита на техника като 1во и 2ро ниво и бива той подготвен за тим лидер, супервайзър по безопасността и ръководител по спасяванията и закрепванията.

На този етап IRATA има една от най-добрите статистики по безопасността от всички работни браншове основно благодарение на качеството на третите нива. По време на курса се набляга на поддържането и надграждането на тези високи стандарти.

СЪДЪРЖАНИЕ

• Настоящи правни и регулативни норми

• Подбор на екипировка, инспекция и поддръжка

• Планиране на работата и оценка на риска

• Вещина в техниките за 1во и 2ро ниво

• Пълни познания по закрепванията

• Пълни познания за спасяванията

• Ръководене на екип и отговорности

КОЙ МОЖЕ ДА СЕ ВЪЗПОЗЛВА?

Техник 2ро ниво имащ желанието да поеме отговорността за екит по въжен достъп. Кандидатите трябва да имат поне 1000 работни часа като 2ро ниво и да е изминала поне една година от изпита им, както и да имат разнообразен работен опит.

СТРУКТУРА

През по-голямата част от курса се набляга на сложните спасявания за да може техника с увереност да може да извади пострадал от всяка възникнала ситуация.

Теоретичната част набляга на планирането на работата и изготвянето на оценка на риска

Продължителността на курса е 6 дни включително изпита.  След успешното полагане на изпита се получава нов сертификат и ID карта.

Profixt Rope Access e сертифициран IRATA център за обучение в Българияможете да получите повече информация на официалният уебсайт тук.

Също така можете да разгледате и официалната страница на Profixt Rope Access във Фейсбук тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *