Не бъркай ситуацията с боя!

Не бъркай ситуацията с боя

Имаше един виц по тоя повод и той завършваше именно с заглавието на настоящия материал – Не бъркай ситуацията с боя!

Живеем във време, което е изпълнено със стрес по един или друг повод.

Отвсякъде ни залива информационния поток и какви ли не данни. Нашето внимание е непрекъснато заето с нещо. И малко по-малко се натрупва едно напрежение, което някъде трябва да избие по един или друг начин. Това често се получава в отношения с хората.

Като начало искам да напомня важна подробност за която пиша и в този материал. А именно, че човек постъпва и реагира по даден начин поради собственото си възприятие за Света. Това е, независимо какви са обясненията или оправданията на всеки. И тогава, когато вече знаем това ще можем да общуваме по един много по-различен и пълноценен начин.

И поради казаното по-горе човек възприема всичко около себе си, така че се получава една индивидуална Реалност едно собствено Сега. Изхождайки от тази гледна точка може със сигурност да се каже, че всеки човек е прав в твърденията си и преживяванията си.

Друг важен принцип, който трябва да се знае е че, всеки защитава позицията от която възприема света. Това е малко по-комплексно и всеобхватно понятие от израза гледна точка. Често се обяснява така поради липса на по-подходящи термини.

Знаейки принципа, че възприятието определя реакции, мнения и действия вече много по-ясно става защо ТЯ каза това, направи онова, ТОЙ защо така, пък иначе и прочие.

Затова и метафорично се изразявам, че често се бърка ситуацията с боя. 🙂

Знанието и прилагането на разглеждания принцип в ежедневието ни дава и една друга гледна точка на самите нас. По този начин ще се променим в отношението си към заобикалящата ни среда вкъщи и в обществото.

Също така ще престанем да се ядосваме за дадена постъпка или реакция. Това ще ни помогне и за намаляване на изразходваната енергия и стрес. 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *