Недоразумението Софийско метро 2 – Разписанието отвръща на удара

Както вече всички разбраха метрото в София е едно уникално чудо на техническата мисъл.

Ако се опитате да се придвижите от НДК до Младост с метрото в интервала от 17:00 – 19:00 часа в делничен ден това преживяване ще ви отнеме около 40 минути. Подобно нещо се получава и в сутрешните часове до 10:30 часа.

В този интервал има около 8 минути изчакване на влака. Не знам кой ”гений” е измислил разписанието, но се спазва недомислието характерно за градския транспорт в София.

Също така в тези натоварени часове качването във влака и въобще ползването на метрото може да бъде сравнено с едно предаване наречено Сървайвър. Използвайки зъби и нокти човек едва успява да се качи във влака.

Важно е да не се забравя, че човек може да се наслади на ретро спомени от преди 20 години как се е пътувало в препълнени рейсове притиснат отвсякъде. За сядане не може и да се говори. Човек е като риба в консерва плътно притиснат от непознати с риск и да бъде ограбен. За букетът от миризми само можем да си го представим. Думите не стигат да опишат това богатство и нюанси.

Всичко това разбира се става срещу заплащане на незаконен билет от 1.60лв.

Най-вероятно ще кажат някои ама то е само за малко, ама така е по света. Възможно е, само че говорим за тук и сега в София за хора, които са си платили и разчитат да пътуват като човеци, не като скотове!!!

И това в европейския съюз, държава която е председател на целия Евросъюз.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *