За учението, развитието, българчетата и още нещо

учение и развитие на българина

Българчетата винаги са недоволни, винаги са прави и те изискват без значение какво и как. Често се самозабравят къде се намират. Те винаги са прави и никога не бъркат, а всички други са идиоти или хейтъри. Или пък просто хора с липса на възпитание.

Българчетата винаги знаят и винаги имат мнение. Често, това се получава при някаква дискусия или спор. При това няма значение дали се притежава конкретна квалификация и/или познание.

Българчетата не обичат да учат ей така от любов към учението или за да си развият и обогатят общата култура. В наши дни това се прави с цел да се ползват определени умения за работа или решаване на ежедневни задачи. Това важи с пълна сила за сферата на Информационните технологии.

Често, развитието предполага непрекъснато учене. Проблемът обаче е, че развитието предполага и непрекъсната промяна на светогледа и възприятието.

Важно е да се отбележи, че ученето не предполага развитие. Развитието е комплексен процес, който не е свързан само с усъвършенстване на професионални качества. Важна част е и усъвършенстването на чисто човешките качества. Това предполага личностно израстване на индивида. Което не се наблюдава често.

Забавно е как българчетата подскачат как искат развитие и подобрение на ежедневието си и достигане на по-добри постижения. Обаче, не са склонни на действия за промяна и напредък :). Често се наблюдава как се стига до таван на развитие и обучение и след това са само приказки без покритие.

Много забавни са тия личностните разбирачи, които проповядваха какви ли не неща, които не практикуват и често са прочетени от книжки или копирани от видеоклипове. Как да излезеш от зоната си на комфорт, дърво на целите, надъхване за постигане на различни неща и хоп, извънредно положение, всичко затворено.

Излязохме от зоната си на комфорт! И сега какво?

от Интернет

Голяма изненада за всички. Учението и развитието предполагат още нещо, за да се продължи в новата реалност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *